Bu haberleri okudunuz mu? Anayasa tartışmaları, MR ve ultrason randevuları, yaya geçidi, grip sezonu, bakkalların durumu

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Son Güncelleme:

Esad'ın 10 yıl sonra açtığı telefon ne anlama geliyor?

Suriye Arap Cumhuriyeti devleti yıllardır yaptırımlar ve ambargolar altında. Batı ülkeleri Esad'ın çoktan gitmiş olması gerektiğini düşünüyor. 10 yıl sonra Ürdün Kralı ile yapılan son bir telefon görüşmesi ise bölgedeki gelişmelere yeniden dikkat çekti.

Ferdi Hazard gibiydi!

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Rossi, asistleri ile ön plana çıksa da bana göre maçın tartışmasız yıldızı Ferdi Kadıoğlu'ydu. Ferdi, topu alışı, taşıyışı, yaptığı pres, defanstan gelip çıkardığı toplar, kestiği ataklar ve yaptıklarıyla iyi günlerindeki Hazard’ı anımsattı.

Galatasaray-Rizespor: Fantastik bir romanın heyecanlı bir bölümü

Rizespor son yıllarda ilginç hikayeler barındıran maçlar oynuyor. Bu maç da adeta bir fantastik roman serisine dönen Galatasaray-Rizespor karşılaşmalarının heyecanlı bir bölümü oldu.

DAEŞ yenildi ama 3 bin Yezidi hala kayıp! Bazıları esaret altında...

Yedi yıl önce bir soykırıma imza atan DAEŞ, Sincar'ı işgal ederken Yezidileri de katletmişti. Korkunç bir insanlık dramı yaşayan bu azınlık grubun 3 bin üyesi hala kayıp. Bazıları ise DAEŞ'liler tarafından yıllardır esir tutuluyor. Tüyler ürperten hikaye...

LeBron James, aşı konusunda neden sessiz? Ağır eleştiriler...

Çağının sesi en gür çıkan sporcularından biri olan LeBron James, sosyal adalet konusunda cesur bir şekilde görüşlerini belirtiyor. Peki LeBron, virüs ABD'deki siyahları bu kadar sert etkilerken neden aşı konusunda fazla sessiz kalmakta?

İş, hayatınızı ele mi geçirdi? Daha az çalışarak daha başarılı nasıl olunur?

Eğer çalışmak tamamen hayatınız olduysa bu sizi her zaman başarıya götürmeyebilir. Biraz vidaları gevşetip kariyerinizde daha başarılı olmak ve daha kaliteli bir hayat sürmek mümkün...

Görüntüleme randevusu almak neden zorlaştı? Cihazlar mı personel mi yetersiz?

Üniversite hastanelerinde MR randevularının süresi 6 ayla 1 yıl arasında değişebiliyor. Bilinçsiz talepten dolayı ultrason cihazlarında da randevu bulmak sıkıntılı. Cihazlar mı eleman sayısı mı yetersiz, yoksa yanlış çekilen filmler tekrar mı çekiliyor?

Yaya geçidi kültürünü neden ısrarla öğrenmiyoruz?

Hangi ilde yaşarsa yaşasın, eğitim düzeyi ne olursa olsun, Türkiye'de pek çok sürücü için yaya geçitleri sadece beyaz çizgilerden ibaret. Emniyet bu farkındalık için yoğun çalışsa da vatandaş kurallara uymamakta ısrarcı. Peki çözüm ne? Cezalar mı artırılmalı, eğitimler mi sıklaştırılmalı?

Facebook krizinin şifreleri... İnternete en hızlı yoldan gitmenin yolu BGP sistemi nedir?

Kısa sosyal medya tarihinin en büyük erişim krizi dün akşam Facebook'ta yaşandı. Instagram ve WhatsApp da çökerken sıkıntı, sitelerin en hızlı şekilde internete veri aktarmasını sağlayan BGP sistemi üzerinde gerçekleşti. BGP nedir? Facebook nasıl bu felaketi öngöremedi?

Edis'in Starlight'ı neden tartışma yarattı? PR çalışması mı samimi bir belgesel mi?

Ünlü şarkıcı Edis'in yaşamından bir kesit sunan Starlight adlı belgesel, 30 Eylül'de Netflix'te yayınlandı. Edis'in bir şarkıcı olarak yolculuğunu ve yakın gelecekte atacağı adımları gözler önüne seren belgesel hem sert bir şekilde eleştirildi hem de olumlu tepkiler aldı. Peki neden?

Çin iş dünyasının büyük sorunu: Aşırı içki içilen yemekler

Çin'de kadın çalışanlar aşırı içki tüketilen akşam yemeklerine katılmak istemiyor. Bu yemeklerde tacize uğrayan kadınlar seslerini duyurmaya çalışıyor.

5 kez boşanan adam: Lothar Mattahus

Alman futbol efsanesi Lothar Matthaus beşinci eşinden de boşandı. Evlilik bazı insanlara göre değil.

Bakkalda işler nasıl? 'Şimdi marketlere parasız gidilsin bakalım veresiye yazdırabilir mi?'

Yıllardır ayakta kalmak için marketlerle mücadele eden mahalle bakkallarını son yıllarda da telefondan market siparişi uygulamaları düşündürüyor. Meslek örgütlerine göre 'bakkal ve büfe' sayısı azalmıyor. Bakkallarda işler nasıl? Yeni Tarım Kredi Kooperatifi marketleri için ne düşünüyorlar?

Fenerbahçe bu yıl 12 farklı 11 ile sahaya çıktı!

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira'nın bir oyun sistemi olsa da bu yıl 12 maçta 25 oyuncu ve 12 farklı ilk 11 ile başlaması dikkat çekti.

Facebook'u ihbar eden Frances Haugen kim? Hakkında ne biliyoruz?

Facebook'ta ürün müdürü olarak çalışan Frances Haugen çalıştı, çabaladı ancak yanlışları değiştiremedi. Teknoloji devini belgeleriyle ihbar eden Haugen, ABD Kongresi'nde de çarpıcı ifadeler kullandı. Peki Mark Zuckerberg'ün yanıt vermek zorunda kaldığı Haugen hakkında ne biliyoruz?

Fotoğraflarla İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 98. yılı!📸

Bugün İstanbul'un kurtuluşunun 98. yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordusu İngiliz, Fransız ve Yunan kuvvetlerinin bulunduğu şehri 6 Ekim 1923'te teslim alarak tüm dünyaya bir kez daha bu topraklarda esaretin olamayacağını gösterdi.

YouTube'dan R. Kelly kararı! O YouTube'da yasak, diğer YouTube'da serbest!

ABD'li ünlü şarkıcı R. Kelly, şantaj, çocuk istismarı ve seks ticareti gibi 9 farklı suçtan hüküm giyecek. YouTube bunun üzerine flaş bir karara imza attı ve ünlü şarkıcıya ait iki kanalı kapattı. YouTube Music'te ise dinleyiciler R. Kelly şarkılarına ulaşabilecek. Peki bu nasıl oldu?

Bu kez neden Anayasa'yı tartışıyoruz?

Son bir yıldır pek çok kez Anayasa’da yapılacak değişiklikler gündeme geldi. Türkiye son 11 yılda iki kez referandum yaparken bir üçüncüsü kapıda mı? Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri neden gündeme geliyor?

Eşini kaybettikten 10 yıl sonra Laurene Powell Jobs ne yapıyor?

Her evde bir bilgisayar varsa biraz da onun sayesinde. Cep telefonlarına getirdiği yenilik dünyayı değiştirdi. Apple'ın kurucusu Steve Jobs'tan söz ediyoruz. Jobs bu dünyadan ayrıları 10 yıl oldu. Eşi Laurene Powell Jobs ise merhum kocasından çok farklı bir hayat sürüyor...

İtalya’da tehlikeli tartışma: ‘Esrar serbest olsun mu?’

İtalya'da esrarın serbest olmasını isteyenler 500 bin imza topladı. Anayasa Mahkemesi onay verirse konu referanduma gidecek. Ülkenin uyuşturucu ve mafya ile travmatik bir geçmişi var.

40 yaşındaki İbrahimoviç'in daha ne kadar yolu var?

40 yaşını geçen futbolcular genellikle hamle oyuncusu olarak kullanılır. Son 10 dakikada maçı kurtarmaları veya takıma ağabeylik yapmaları beklenir. Zlatan İbrahimovic'ten ise başka bir şey isteniyor...

Bağışıklık sistemimiz gribi unuttu... Ne önlem almalı?

Grip sezonu resmen başlıyor. O kadar uzun süredir maske takıyoruz ki bağışıklık sistemimiz grip virüsünü unuttu. Uzmanlar Covid ve gribi aynı anda geçirme riskine karşı uyarıyor...

Bir politikacı nasıl korunur? 'İyi bir gözlemci ve hep şüpheci...'

İşlerinin doğası gereği bir koruma ordusu ile gezen siyasetçiler buna rağmen zaman zaman saldırıya uğrayabiliyor. Peki bir siyasetçi nasıl korunur? 'Yumruk mesafesi kuralı' ne? Kalabalıkta elini beline koyan şahıs neden şüphe çeker?

Büyük şirketler ve kuşlar nasıl karşı karşıya geldi? 2 bin dolar ceza...

Dünyanın pek çok ülkesinde göçmen kuşlara zarar vermek yasak. ABD'de hapis cezası bile var. Trump döneminde çıkan bir yasa bazı şirketlere 'esneklik' getirmişti. Biden ise Trump'ın izini her alanda silmek için çıktığı yolculukta kuşları da unutmadı.

Newcastle United'ı Suudi sermayesi aldı: Herkes gibi mi olacaklar, farklı mı olacaklar?

Newcastle United, aralarında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun da yer aldığı bir konsorsiyum tarafından satın alındı. Taraftarlar sokağa dökülürken kutlamalar ön plandaydı. Peki kulübün yeni sahipleri diğer milyarderler gibi mi olacak, farklı mı olacak?

Gizli eğitim ortaya çıktı! ABD askeri en az bir yıldır eğitim veriyormuş!

ABD'nin Asya-Pasifik bölgesinde Çin'i sıkıştırma çabalarının yeni bir boyutu daha ortaya çıktı. Çin'in Tayvan'ı işgal etme ihtimaline karşı ABD askerlerinin en az bir senedir Tayvan'da eğitim verdikleri ortaya çıktı. Bölgede sular iyice ısınırken liderler de çarpıcı açıklamalar yapıyor.

'Hastama 'ölüyorsun' dedim. Keşke bunu demeseydim'

Bir doktor ölümüne saatler kaldığını bildiği bir hatasının yüzüne bakarak "Bu geceyi çıkaramayacaksın" dedi. Ve bu söz onun peşini o gün bugündür hiç bırakmadı...

Zodiac yine 'bulundu'! Gazetelere gönderilen şifreler ve bir cani...

Dünyanın en ünlü seri katillerinden Zodiac yıllardır aranıyor! Psikolojik sorunları olan pek çok insan 'ben katilim' diye ortaya çıksa da gerçek hala bilinmiyor.

Milli takıma gitmiyorlar: Dinlenmek de çalışmanın bir parçası

Mason Greenwood (20), Cristiano Ronaldo (36) ile idman sırasında... Fotoğraf: Reuters
İngiltere milli takımı bu maç takviminde iki genç süper yeteneğini takıma çağırmadı. Teknik direktöre göre; sebep performans değil, şu an bu gençlerin dinlenmeye ihtiyacı olması.

Dev aynası

Milli takım daha Norveç karşısında sahaya çıkmadan maç kazanılmış gibi elini ovuşturanlar vardı. Tamam, Norveç'in eksikleri vardı, anlıyorum ama kendimizi dev aynasında görmekten vazgeçmeliyiz.

Umutlar bitti

Norveç maçının bitiş düdüğü ile umutlarımız da bitti. Değişmesi gereken o kadar çok şey var ki... Oynanan futbola aldığımız 1 puan bile iyi sayılır.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber