Müthiş dayanışma, kanseri yenenler doktorlarıyla mutfağa girdi

Sağlık Sağlık Haberleri Kanser Meme kanseri dünya sağlık örgütü Türkiye Gündem haberleri Yaşam Haberleri İstanbul Yemek tarifleri
Müthiş dayanışma, kanseri yenenler doktorlarıyla mutfağa girdi

Kansere hastaları ile doktorlar, örnek bir etkinlikte buluştu. Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi, kapılarını bu kez kanseri yenenler ile doktorlarına açtı. Kansere karşı farkındalık için bir araya gelen hasta ve doktorlar, hem yemek yaptı hem de toplumsal farkındalık için önemli mesajlar verdi.

Türkiye'de yılda ortalama 240 bin kişi kanser tanısı alırken, 126 bin kişi ise yaşamını yitiriyor. Toplumsal farkındalığın oluşması için Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Yönetim Kurulu tarafından önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıldı. Bu amaçla kanserle tanışmış, tedavilerinde başarılı olmuş katılımcılarla, doktorlar özel bir mutfak etkinliğinde buluştular. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şule Karabulut Gül ise etkinlik dolayısıyla yaptığı açıklamada, kanserin milyonlarca insanın yaşamını derinden etkileyen bir hastalık olduğunu belirterek, “Her yıl milyonlarca insana yeni tanı konulmakta ve bu durum, kanserle mücadele etmek için daha fazla çaba gösterilmesini gerektirir. Bizde kanserle tanışmış, tedavilerinde başarılı olmuş, güçlü, enerjik katılımcılarla bir mutfak etkinliğinde buluşmayı amaçladık" dedi.

Müthiş dayanışma, kanseri yenenler doktorlarıyla mutfağa girdi - Resim : 1
Farkındalık buluşmasında bir araya gelen hasta ve doktorlar birlikte yemek yaptılar.

HEPSİNİN HİKAYESİ VAR

Doktor, akademisyen, gazeteci, işletmeci, radyoterapi teknikeri ve pilates hocası olarak mesleklerini sürdüren katılımcıların her birinin farklı bir hikayesi olduğunu sözlerine ekleyen Doç. Dr. Şule Karabulut Gül, "Bizler biliyoruz ki kanser günümüzde erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir kronik hastalık olarak düşünülmelidir. Etkinliğimizde katılımcılarımız ile beraber yemek yaparken kanserden korkulmaması gerektiğine dikkat çekmek istedik. Ayrıca katılımcılarımız tedavi sırasındaki moral ve motivasyonun kendilerine en büyük destek olduğunu belirttiler" diye konuştu. 

Müthiş dayanışma, kanseri yenenler doktorlarıyla mutfağa girdi - Resim : 2
Katılımcılara farkındalık buluşmasından sonra sertifika da verildi. 

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Uğur Selek ise, kanserin, milyonlarca insanın hayatını etkileyen ve tedavi edilmediğinde ölümcül olabilen bir hastalık olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi: "Ancak, erken teşhis sayesinde kanserin üstesinden gelmenin ve hayatta kalma oranlarını önemli ölçüde artırmamızın mümkün. Erken teşhis, kanserin başlangıç aşamasında yakalanması, tedavi şansının büyük ölçüde artması, daha az agresif tedavilerle kontrol altına alınabilmesi ve hatta tamamen iyileştirilebilme şansının yakalanabilmesi demek."

"Tabii ki en önemlisi, sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınmak, dengeli beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak gibi önlemlerle, kanser riskini azaltmamızdır."

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel