Kongre'deki Türk dostu harekete geçti

ABD ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Dünya haberleri
Kongre'deki Türk dostu harekete geçti

Türkiye'nin ABD'deki çıkarlarını ve prestijini koruyan isim harekete geçti. ABD Kongresi'nde etkin ikna kabiliyeti ve başarılarıyla bilinen Robert Lewis, Türkiye'nin önündeki en büyük engel olan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle iletişime geçti. Öncelik F-16 satışına onay çıkartmak.

Küresel istihbarat yayın organı Intelligence Online (IO) Türkiye'nin, ABD Kongresi ve Washington politika sahnesindeki etki gücünü harekete geçirdiğini kaydetti. IO'nun, Kongre kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Türkiye'nin ABD'deki çıkarlarını temsil eden en büyük firmalarından The Van Aucker Group (Van Aucker Grubu Şirketi) özellikle F-16'ların satışı konusundaki düğümü çözmek için harekete geçti. Yayın organı ABD'li şirketin Birleşik Devletler'in dış politika ve askeri politikasını doğrudan belirleyen Senato'ya bağlı Dış İlişkiler Komisyonu ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu üyeleriyle yakın zamanda görüşmeler gerçekleştirmeyi planladığını yazdı.

Kongre'deki Türk dostu harekete geçti - Resim : 1
The Van Aucker Grubu Şirketi başta uzun zamandır Kongre'de kitlenmiş bir problem olarak duran F-16'ların satışı olmak üzere Türkiye-ABD ilişkilerindeki sorunların giderilmesi için harekete geçecek.

DÖRT KOLDAN 

Türkiye'nin ABD Kongresi, Beyaz Saray ve Washington politika çevrelerindeki çıkarları ve söylemlerini temsil eden firmaların başında gelen The Van Aucker Grubu Şirketi başta uzun zamandır Kongre'de kitlenmiş bir problem olarak duran F-16'ların satışı olmak üzere Türkiye-ABD ilişkilerindeki sorunların giderilmesi için harekete geçecek. IO'nun elde ettiği bilgilere göre The Van Aucker Grubu Şirketi'nin öncelikli hedefinde ise problemlerin tam merkezinde bulunan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu bulunuyor.

İMAJ OLUŞTURULACAK

Yayın organı şirketin CEO'su Robert Lewis'in bizzat harekete geçerek çok sayıda Kongre üyesine şimdiden ulaştığını ve görüşmelere başladığını da dile getirdi. Şirketin diğer yandan Kongre'de Türkiye ve Türk Amerikan ilişkileri hakkında olumlu bir imaj yaratmak için de bir program çerçevesi oluşturduğu ifade edilmekte. Şirketin ayrıca Kongre'nin 105 üyeli Türkiye ve Türk Amerikalılar Grubunu korumak ve genişletmek için yoğun bir faaliyet içinde olduğu da bilinmekte.

KONGRE'DEKİ BAŞARILI İSİM

Şirketin başındaki isim olan Robert Lewis ise ABD'de hükümeti ve Kongre üyelerini etkileme ve ikna etme konusundaki en başarılı isimlerin arasında gelmekte. Robert Lewis, ABD'deki etkin yayın organlarından 'WealthManagement' tarafından hükümet ilişkileri endüstrisi alanında ülkedeki en etkili 10 insandan birisi seçildi. Washington çevrelerinde geniş bir üne sahip olan Lewis'in başarıları ayrıca Politico, Investment News, CQ Weekly ve National Underwriter gibi yayın organlarında da sıklıkla yer aldı.

Kongre'deki Türk dostu harekete geçti - Resim : 2
 Türk dostu Robert Lewis, ABD'deki etkin yayın organlarından 'WealthManagement' tarafından hükümet ilişkileri endüstrisi alanında ülkedeki en etkili 10 insandan birisi seçildi.

TÜRK DOSTU 271 İSİM

ABD Adalet Bakanlığı kayıtlarına göre aralarında Kongre'nin iki kanadından (Senato ve Temsilciler Meclisi) önemli isimlerin de olduğu 271 kişi Türkiye'nin ABD'deki çıkarlarını, söylemlerini ve prestijini korumak için aralıksız faaliyetlerini sürdürüyorlar. Türkiye ise ABD'yle en büyük iki problemi F-35 ve F-16 savaş uçakları konusunda yaşıyor. 

TÜRKİYE İÇİN FIRSAT

Ankara'nın öncelikli talebi ise F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satışına onay verilmesi. Demokrat Senatör Bob Menendez'in ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevi süresince bu talep karşılık bulmadı. Ancak Menendez'in hakkında çıkan rüşvet iddialarının ardından görevden ayrılması ve komisyonun kıdemli Demokrat üyelerinden Senatör Ben Cardin'in Başkanlık görevine getirilmesi Türkiye için yeni bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

 

Kaynak: Web Özel