Komplo mu gerçek mi? Kuraklık, kıtlık, büyük savaş

Gündem haberleri Yaşam Haberleri Üçüncü Dünya Savaşı İklim değişikliği Kuraklık Kuraklık riski Dünya haberleri Ekonomi haberleri
Komplo mu gerçek mi? Kuraklık, kıtlık, büyük savaş

Dünya'nın en zengin iş insanlarından Bill Gates'in 2024 yılına dair açıklamaları sonra, yeni yıla ilişkin komplo teorileri ve olası krizlere yönelik öngörüler de merak konusu oldu. Araştırmacılara göre 2024'de beklenen endişeler ise kuraklık, kıtlık ve iki büyük savaşa ilişkin senaryolar...

Yeni yıla sayılı günler kalırken, 2024'e yaşanacak olası kriz ve komplolar gündeme gelmeye devam ediyor. Komplo teorilerinde Nostradamus, Baba Vanga ve İngiliz Shipton başı çekerken, herkesi tedirgin edecek son açıklama ise Dünya'nın en zengin iş insanlarından Bill Gates'den geldi. Gates, 2024 yılına dair çarpıcı açıklamalarda bulunduğu blog yazısında iklim krizleri yaşanacağını, bu kapsamda iklim kriziyle mücadelede büyük adımlar atılacağını, enerji, tarım, ve endüstri sektörlerinde gerçekleşecek inovasyonların yanı sıra iklim değişikliği ile mücadelenin önemli bir yere sahip olacağını kaleme aldı. 

Komplo mu gerçek mi? Kuraklık, kıtlık, büyük savaş - Resim : 1
Gates'in her açıklaması gizemli olarak yorumlanıyor. 

GİZLİ ÇALIŞMALARI 

Gates'in yazısının şifrelerini 'haberglobal.com.tr'ye yorumlayan İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, 2024-2030 döneminin çok sancılı geçeceğine dikkat çekerken, iklim krizinin kıtlık ve savaşlara yol açacağını söyledi.  Kurtoğlu'nun 2024 öngörüleri şöyle:

"Her 7 yıl bir ‘Shemitah yılı' olarak kabul edilen bu teoriye göre, 7x7=49'dan sonra gelen her 50. yıla ise Süper Shemitah ya da Jübile senesi deniliyor. 2023'den itibaren Shemitah yılına girmiş bulunuyoruz. Gates'in açıklamaları aslında itiraf ve meydan okuma niteliğinde. Yeni dünya tasarımı peşindeki güç simsarları iklim krizi üzerinden insanları kontrol etmeye çalışacak. ABD ve Rusya'nın bu yönde gizli çalışmaları söz konusu. Özellikle HAARP adı verilen teknoloji ile afetler gerçekleştiriliyor." 

ABD'NİN 2025 PLANI  

"ABD Hava Kuvvetleri 1998 yılında yayımladığı raporunda. '2025 yılında iklimi kontrol altına alacağız' ifadesi yer alıyordu. ABD Genelkurmay Başkanı, her fırsatta iklim krizinin Milli güvenlik konusu olduğuna değiniyor. Küreselcilerin bir sözü vardır, 'Küresel düşün, mahalli oyna' derler. Bill Gates'in iklim krizine vurgu yapması bu açıdan çok önemli. 2024 yılında ekstrem iklim olayları ile birçok doğal afet ve hatta gıdaya erişimde sorunlar görmemiz kaçınılmaz."

Komplo mu gerçek mi? Kuraklık, kıtlık, büyük savaş - Resim : 2
Öte yandan Baba Vanga'ya göre 2024 yılında kuantum bilgisayarların geliştirilmesinde önemli ilerlemeler yaşanacak. Kuantum bilgisayarların gelişiminin finans, sağlık ve siber güvenlik gibi çeşitli sektörler üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.

S-400 İDDİASI

İğneada'da geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan yıkıcı fırtınanın olağan bir doğa olayı olduğunu düşünmüyorum.  Bölgede bugüne kadar olmayan bir fırtına gerçekleşti. Devletimiz İğneada çevresine S-400 hava savunma sistemi yerleştirme programı yürütüyor. Küresel elitler ve Roma Kulübü üyelerinin planlarını bu açıdan okumak gerekiyor. Bill Gates, kahin değil ancak olacakları açık açık söylemekten kaçınmıyor. 2024-2030 döneminde dünya genelinde çok büyük sıkıntılar olacak. Paranız olsa bile gıdaya erişim riski söz konusu."

Komplo mu gerçek mi? Kuraklık, kıtlık, büyük savaş - Resim : 3
Geçtiğimiz günlerde Nostradamus'un 2024'e ilişkin 4 kehaneti gündeme gelmişti. 

ELEKTRİK KESİNTİLERİ 

Araştırmacı Yazar Erhan Altunay ise güneş patlaması olarak da bilinen güneş püskürtülerinin  2024 yılında elektrik ve uydu sisteminin yanı sıra iletişim ağlarında da ciddi hasarlara yol açacağını öne sürerken, "Güneş'teki aktiviteler elektronik cihazların bozulması ve enerji kesintilerine neden olacağı gibi, zaman zaman iş yaşamında kısa süreli krizler görülecektir.  Küresel sıcaklık artışı ve kuraklık artarak devam edecektir ancak gıda krizinin 2024'de kapıyı çalmasını beklemiyorum. En kötüsü ise Uzakdoğu, hem de Ortadoğu  merkezli global savaş riski" diye konuştu. 

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel