Kırım barut fıçısı gibi! Kırımoğlu'nun Hakan Fidan ile görüşmesinin perde arkası "Ne olur Erdoğan'a iletin"

Kırım Gündem haberleri Rusya Ukrayna Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan Şifa Kaymak

Ukrayna askerlerinin özel operasyon kapsamında Kırım'a girdiğini bildirmesinin ardından bölgede sıcak gelişmeler devam ediyor. Peki orada yaşayan Kırım Tatarları ne durumda? Kırım lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Bakan Fidan ile görüşmesini ve bölgedeki gelişmeleri haberglobal.com.tr'ye anlattı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov,  geçtiğimiz günlerde Ukrayna askerlerinin 'özel operasyon' kapsamında, Rusya'nın 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir biçimde ilhak ettiği Kırım'a girdiğini duyurmuştu. Kırım’da yaşanan gelişmelerin hemen ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, başta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski , Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Askeri İstihbarat Başkanı ve Kırım lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü. Fidan’ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile de yaptığı görüşmenin ardından gözler Kırım’daki yaşanan olaylara ve tahıl koridoruna çevrildi.

Kırım lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hem Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmenin perde arkasını hem de Kırım’da yaşanan son gelişmeleri haberglobal.com.tr’den Şifa Kaymak’a anlattı.

Kırım Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun Hakan Fidan ile görüşmesi
Kırım Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun Hakan Fidan ile görüşmesi

 

"KIRIM TATARLARI TEHLİKE ALTINDA"

Kırım Tatarlarının tehlike altında olduğunu belirten Kırımoğlu “Bölgede ciddi manada savaş var. Birçok noktalara patlayıcı konuluyor. Bölgenin yakın çevresine Ruslar yerleştiriliyor. Her gün aramalar yapılıyor. Vatandaşlar rahatsız ediliyor. Kırım Tatarları ve diğer etnik kökenli vatandaşlar arasında da gerginlik yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

Ayrıca Kırımoğlu hapishanedeki Kırım Tatarları ile esir Rus askerlerinin takas edileceğinin de altını çizdi.

HAKAN FİDAN'LA GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI

Bölgede yaşanan son durumu Fidan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini belirttiğini söyleyen Kırımoğlu “Görüşmemiz olumlu geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada yaşanılan sorunları iletmesini söyledim sayın Fidan da konuyu yakından takip ettiğini söyleyerek Cumhurbaşkanına ileteceğini belirtti. Şimdi biz de tüm dünyada olduğu gibi Soçi’deki Erdoğan-Putin görüşmesini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan Kırımoğlu, Kırım Tatar Türkü Rüstem Umerov'un Ukrayna Savunma Bakanı olarak atanacağını da söyledi.

KIRIM'DAKİ OPERASYONLARDA SON DURUM

Kırımoğlu sıcak bölgedeki gelişmeleri şu sözlerle özetledi:

Rusya sadece Ukrayna ile değil Kırım’la da savaşıyor. Çok fazla Rus askeri hayatını kaybetti. Bizim de kaybımız var ancak ne olursa olsun biz burada savaşacağız. Buradan tahliye edilmeyi hiç düşünmedik. Çünkü onlar bunu istiyor. Ölene kadar yurdumuzdayız. 

 

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Rusya Kırım Tatarları Hakan Fidan şifa kaymak