Kazaya davetiye, tarihi kalenin merdiveni çürüdü

Turizm Gündem haberleri Yaşam Haberleri Kültür Sanat haberleri Bilim Haberleri Sağlık Haberleri Gezi Antalya
Kazaya davetiye, tarihi kalenin merdiveni çürüdü

Kaş ile Demre arasında yer alan Kaleköy'deki tarihi kaleden yansıyan görüntüler tepki çekiyor. Kaleye çıkılan ahşap merdivenler çürümeye yüz tutarken, her an olası bir kaza yaşanması ise kaçınılmaz.

Kaş ile Demre arasında yer alan Kaleköy'deki tarihi kalenin merdivenleri felakte davetiye çıkartıyor. Kaş'a bağlı Kaleköy'e adını veren tarihi kalenin avlusunda yer alan ve kalenin üst kotlarına ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak üzere tasarlanan ahşap merdivenler tehlike saçarken, ne zaman önlem alınacağı ise belirsizliğini koruyor. En az iki kotta korkuluk ve küpeştelerin çürüdüğü, bağlantılarını koptuğu, basamaklardan kırılanlar olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Ortaya çıkan tehlikeli duruma rağmen, sadece birkaç noktaya uyarı levhası asılması da göz çarpıyor. Tarihi kaleyi ziyaret edenler ise merdivenlerin acilen bakıma alınmaması, sistemin daha dayanıklı malzemeyle onarılmaması durumunda ciddi bir kaza yaşanabileceğini söylüyorlar.

Kazaya davetiye, tarihi kalenin merdiveni çürüdü - Resim : 1
Tarihi kale, eşsiz güzellikteki konumu ile turistleri adeta büyülüyor. 

KAZA YAŞANABİLİR

Bölgeye gezi için gelen bir mimar haberglobal.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Dikkatsiz davranan bir turist bu çürümüş merdivenlerden rahatlıkla düşebilir. Eli testere tutan bir marangoz gönderilse bile sorun çözülür. Hiç olmazsa kırıklar tedbir olarak tamir edilebilir" dedi.

Kazaya davetiye, tarihi kalenin merdiveni çürüdü - Resim : 2
Merdivenlerdeki hasarlı kısımlara konulan uyarı levhaları dikkatlerden kaçmıyor.

BİZANS KALESİ 

Öte yandan cennet maviliklere bakan Kaleköy, Demre ilçesine bağlı bulunuyor. Antik Likya nekropolünün ortasında yer alan Kaleköy Kalesi ise ilginç bir tarihi geçmişi barındırıyor. Orta Çağ'da Kekova'da yuva yapan korsanlarla savaşmak için inşa edilen Bizans kalesinde bir de küçük bir tiyatro bulunuyor. Kekova adasına bakan Kaleköy'e deniz yoluyla veya Üçağız'dan yürüyerek de ulaşılabiliyor.

[email protected] 

Kaynak: Web Özel