İslam Memiş "Piyasada bu hafta tuzak var" diyerek uyardı! Altın, dolar, euro ve kripto para alacaklar dikkat!

Ekonomi haberleri Altın dolar Euro İslam Memiş Kripto para Borsa Para Politikası Kurulu Şifa Kaymak
İslam Memiş "Piyasada bu hafta tuzak var" diyerek uyardı! Altın, dolar, euro ve kripto para alacaklar dikkat!

Para piyasaları analisti İslam Memiş, ABD eski Başkanı Trump'a yapılan suikast girişiminin ardından piyasalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Memiş "Piyasalarda bu hafta tuzaklar var. Döviz, altın ve özellikle kripto piyasası çok dikkatli olsun. Sert düşüş olabilir" uyarısında bulundu.

ABD'nin Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump’a yapılan suikast girişimi, küresel piyasalar ve ABD iç siyaseti açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlara göre, bu olayın etkileri piyasalarda ve seçim sürecinde belirgin bir şekilde hissedilecek.

"PİYASALARDA BU HAFTA TUZAKLARA DİKKAT"

Para Piyasaları analisti İslam Memiş, haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a yaptığı değerlendirmelerde "Donald Trump’ın başkanlık seçimini kazanacağına kesin gözüyle bakılması, Kasım ayı itibariyle küresel piyasaların yeni bir sürece girmesine neden olabilir. Bu süreçte merkez bankalarının faiz politikaları, kripto para piyasası, altın ve gümüş gibi değerli metaller, borsalarda yeni bir fiyatlama süreci yaşanabilir." ifadelerini kullandı. 

"SERT DÜŞÜŞLER OLABİLİR"

Altın, dolar, kripto alacakları uyaran Memiş "ABD eski başkanı Trump'ın adaylığından ötürü sert yükselişler var. Bu tuzakları beraberinde getirecek. Altın, dolar, ve özellikle kripto para yatırımcıları bundan çok etkilenecek. Sert düşüşler olabilir" ifadesini kullandı.

GRAM ALTIN 2600 SINIRINA YAKLAŞTI

Memiş değerlendirmelerine şöyle devam etti: 

Haziran'da  2400 olan gram altın 2600 sınırına yaklaştı. Ons Altın 2430 dolar rekorunu kırdı. Altın ve gümüş her ay yeni bir rekor ile karşımıza çıkacak. Yıl sonu 3 bin ve 3 bin 200 seviyesine gelecek.  Ons gümüş, 30,79 dolar seviyesinden kapanış yaptı. Kâr satışları sonrası düşüşler kalıcı olmayacak ve bu düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilecek. Bu hafta 30,20-31,20 dolar aralığı takip edilecek.

Döviz Kurları:

Dolar/TL 33,03, Avro/TL ise 35,98 lira seviyelerinden kapanış yaptı. Bu hafta EUR/USD paritesinin yönü her iki döviz kuru için de kritik önemde olacak. EUR/USD paritesinde 1,0750-1,0950 aralığı önem arz ediyor.

BIST 100 Endeksi:

BIST 100 endeksi, 11 bin 64 puan seviyesinden kapanış yaptı. 11 bin puan seviyesinin üzerinde kapanış yapması olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Bu hafta 10 bin 900-11 bin 500 puan aralığı takip edilecek olup, 11 bin 500 puan seviyesi önemli bir direnç noktası olarak öne çıkıyor.

 

Bitcoin (BTC):

Bitcoin, 57 bin 542 dolar seviyesinde. Geniş bant aralığındaki dalgalanmanın devam edebileceği ve 52-62 bin dolar aralığının takip edilmesinde fayda olduğu belirtiliyor.