Gizemli İsrail bağlantısı, kilit isimler Babuna ve Glick mi?

Gündem haberleri Yaşam Haberleri Organize suç örgütü Magazin Haberleri Adnan Oktar Asayiş Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Türkiye İsrail İstanbul Yargı ÖZEL HABERLER Dünya haberleri
Gizemli İsrail bağlantısı, kilit isimler Babuna ve Glick mi?

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada örgüt üyesi bazı sanıkların İsrailli siyasetçilerle görüşmeler yaptıkları iddiası gündeme düşerken, gözler örgütün geçmişten bugüne yurtdışı temaslarına çevrildi. Bağlantılardaki kilit isim olarak Oktar Babuna dikkat çekiyor.

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne ilişkin yürütülen soruşturma devam ederken, Oktar ve grubunun yurtdışı bağlantıları da merak konusu. İddiaların odağında Oktar Babuna ismi dikkat çekerken, Adnan Oktar ve müritlerinin ilginç faaliyetleri arasında 7 Ağustos 2011 tarihi önem taşıyor. Bu tarihte, ABD ordusundaki pilotların eğitildiği en büyük hava akademisi Teksas Lackland Hava Üssü'nde, Oktar'ın temsilcisi tarafından 'Darwin teorisinin çöküşü' ve 'Kur'an mucizeleri' başlıklı iki sunum yapılırken, sunum sırasında Oktar'ın fotoğraf ve video görüntüleri barko vizyondan askerlere gösterilmiş, ABD Hava Kuvvetleri'ndeki 2 din görevlisinden biri olan Yüzbaşı Sharior Rahman tarafından organize edilen konferansın sonunda ise Oktar'a iletilmek üzere madalya yollanmıştı. 

Gizemli İsrail bağlantısı, kilit isimler Babuna ve Glick mi? - Resim : 1
Babuna ile Netanyahu arasındaki konuşmada Haham Glick'te yer almıştı. 

LEVİ VE EL-ATTAR İKİLİSİ

San Antonio'daki bu konferanstan bir yıl sonra Oktar ve Hüma Babuna kardeşler, Foundation adlı düşünce kuruluşunun direktörü Daniel Levi ile Washington DC’de bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Mason Locası’nı ziyaret ettikleri ortaya çıktı. Babuna kardeşlerin ABD'de görüştükleri Daniel Levi'nin adı 2007 yılında Mısır’da hapse atılan Muhammed El Attar'la gündeme gelmiş, İsrail’e bilgi sızdırmak suçuyla tutuklanan El Attar, Kanada ve Türkiye’de olduğu sıralarda İsrail gizli servisi MOSSAD için çalıştığını itiraf etmişti.

Gizemli İsrail bağlantısı, kilit isimler Babuna ve Glick mi? - Resim : 2
Öte yandan Adnan Oktar'ın, 14 Ağustos 2012 tarihinde İsrail devlet yetkilileriyle görüşme yaptığı, görüşmelerde o dönem Kudüs Hahamlar Meclisi Sanhedrin'in İslam konusunda danışman tarihçisi Haham Ben Abrahamson, Avrupalı Hahamlar Konferansı teşkilatının Birleşmiş Milletler temsilcisi ve İsviçre Baş Hahamı Rav Dr. Izhak Dayan ile 25 yıl İsrail ordusu istihbarat biriminde görev yapmış olan, Begin-Sedat Stratejik İncelemeler Merkezinden Dr. Mordechai Kedar'ın yer aldığı öne sürülüyordu.

NETANYAHU İLE GÖRÜŞME

Oktar'ın en önemli adamları olduğu öne sürülen Oktar Babuna ve Dr.Cihat Gündoğdu'nun temas kurduğu dikkat çeken isimlerin başında ise İsrail'deki Tapınak Tepesi Mirası Vakfı Başkanı  Haham Yehuda Glick geliyordu.

Babuna ve Gündoğdu ikilisi, İsrailli Haham Glick'in girişimleri sayesinde İsrail'de yayın yapan TV24 kanalının haber bültenine çıkarken, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşme fırsatı yakalamıştı. Babuna ve Gündoğdu ikilisi, İsrail'deki Tv programında izleyicilere; "Özel konuklarımız Oktar Babuna ve Cihat Gündoğdu. Kendileri İslam alimi Adnan Oktar'ın temsilcileri. Barış Kültürü ve Uzlaştırma Hareketinden Adnan Oktar bir Türk-İslam alimi. Kendisi ve temsilcisi Oktar Babuna, Museviler'in Tapınak Tepesinde sadece dua etmekle kalmayıp o bölgede Süleyman Mescidi'ni yeniden inşa etme hakkı olduğuna inanıyor" sözleriyle tanıtılmıştı.

Gizemli İsrail bağlantısı, kilit isimler Babuna ve Glick mi? - Resim : 3
Oktar, İsrail'den gelen kişileri A9 kanalında yayına çıkartmıştı. 

4 GÜN SÜREN TEMAS

Babuna'nın, 2009 yılından bu yana İsrail ile temasta olduğu, İsrail'de Adnan Oktar grubu ile temas eden ilk kişinin Rav Frouman olduğu ise yaşamını yitiren gazeteci Rafael Sadi tarafından kaleme alınmıştı. Haham Yehuda Glick'in aracılığı ile İsrail'de 4 günlük temaslarda bulunan Oktar Babuna ve Cihat Gündoğdu ikilisi, o dönem de Başbakan olan Netanyahu ile Savunma Bakanı Moşe Bugi Yaalon, Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Kudüs İşleri Bakanı Zeev Elkin, Bakan Yardımcısı Eyüp Kara ile görüştüklerini açıklamışlardı.

Gizemli İsrail bağlantısı, kilit isimler Babuna ve Glick mi? - Resim : 4
 Yurtdışı bağlantılarında kilit isimler Oktar Babuna, Cihat Gündoğdu olarak gösteriliyor. 

BRÜKSEL'DEKİ TEMASLAR

Babuna'nın dikkat çeken yurtdışı temaslarından biri de Brüksel'de düzenlenen 'Crans Montana Forum' toplantıları olmuştu. Babuna, Brüksel'deki toplantıda Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Didier Reynders, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksey Meshkov, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Fransa Eski İstihbarat Başkanı ve Başbakan Danışmanı Alain Julliet, NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Ted Whiteside, Arnavutluk Eski Devlet Başkanı Sali Berisha gibi isimlerle görüştüğünü öne sürmüştü.

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel