ABD'li ünlü isim konuştu, Suikast Trump'ın oylarını artırır

abd seçimleri Joe Biden Cumhuriyetçiler donald trump Dünya haberleri Gündem haberleri ÖZEL HABERLER ABD ABD Temsilciler Meclisi
ABD'li ünlü isim konuştu, Suikast Trump'ın oylarını artırır

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimi dünyayı ve piyasaları sarstı. Ülkede seçim sürecinde neler olacağı ise merak konusu. Gelişmeleri Haber Global'e anlatan Trump'a yakın gazeteci John Mulholland'a göre Donald Trump'ın oyları artacak.

ABD'de Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından ABD ve dünya sarsılmış durumda. Pensilvanya Eyaleti'ndeki seçim kampanyasında gerçekleşen eylemin ardından sağ kulağından yaralanan 78 yaşındaki Trump'ın sağlık durumu iyi. Suikast girişiminin seçimleri ve dünyayı nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Trump'a en yakın ABD'li gazetecilerden Cumhuriyetçi yazar John Mulholland yaşananları ve seçimin bu süreçten nasıl etkileneceğini Haber Global Web Özel'e yorumladı. Suikast girişiminin ardından Trump'ın oylarının yükseleceğini ifade eden Mulholland, ABD'de seçim sürecinin adil işlemediğini de iddia etti. İşte Mulholland'ın çarpıcı izlenimleri:

ABD'li ünlü isim konuştu, Suikast Trump'ın oylarını artırır - Resim : 1
Donald Trump'a yakınlığıyla bilinen ABD'li gazeteci John Mulholland'a göre suikast girişimi ile birlikte seçim sürecinin "adil olmadığı da ortaya çıktı."

SEÇİM SÜRECİ ADİL DEĞİL

“ABD'nin iki büyük partisi (Cumhuriyetçiler ve Demokratlar) 2021 yılındaki Kongre Baskınından bu yana birbirlerine şiddet kusan iki düşman kabile gibiler. Şu ana kadar bir savaş çıkmamıştı ancak ilk kurşun atıldı. ABD'de Trump taraftarları için bunu başka türlü izah etmek mümkün olmayacaktır. Başkan Joe Biden hatta eski Demokrat Başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton da kınama ve sağduyu mesajları yayınladılar ancak o kurşun atıldığından bu yana ülkedeki Cumhuriyetçi taban için seçim süreci adil değil.

GİZLİ SERVİS SKANDALI

“Başkanları korudukları gibi başkan adaylarını da koruyan gizli servisin kürsüye bu kadar yakın bir suikastçıyı görmemesi düşük bir ihtimal. Üstelik daha önce miting alanındaki insanların çatıda şüpheli bir kişinin olduğu yönündeki uyarılarına karşın. Kürsüdeki başkan adayı ise mahkemelerde suçlanan, başkan adaylığı başvuruları eyaletler tarafından iptal edilmeye çalışılan bir isim. Kongre'de hem Senato hem de Temsilciler Meclisi'ndeki istihbarat ve güvenlik komite liderleri bile açık güvenlik zafiyetinden bahsederken halka bu adayın korunduğunu iddia edemezsiniz.”

ABD'li ünlü isim konuştu, Suikast Trump'ın oylarını artırır - Resim : 2
Ünlü ABD'li gazeteci Mulholland suikast girişiminin ardından küresel saldırganlığın da artabileceği uyarısında bulunuyor.

TRUMP'IN OYLARI ARTACAK

“ABD'de insanlar karar alıcı mercileri parti temelinde tehdit etmeye başladılar. Senatörler, yargıçlar, seçilmiş yetkililer hatta okulların yönetim kurul üyeleri bile açıkça tehdit ediliyor. Elimizdeki verilere göre ABD'de parti temelli tehditler geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 400 artmış durumda. Başka araştırmalara göre Cumhuriyetçilerin yüzde 20'si, Demokratların ise yüzde 17'si karşı cepheyi tehdit etmenin kabul edilebilir olduğunu düşünmekte. Böylesine bir atmosferde vurulmasının ardından 'savaşın' diyen Trump'a verilecek desteğin bu rakamları yükselteceği de kesin. Suikast girişiminin ardından Donald Trump'ın oylarında nitelikli bir artış olacağına inanıyorum.”

KÜRESEL SALDIRGANLIK ARTABİLİR

“Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan Orta Doğu'ya kadar dünyanın her yerinde ABD'nin seçim sonrası alacağı kararlar ve hamleler beklenirken suikast girişimi ülkenin küresel prestijini de etkiledi. Dünyanın şahit olduğu o korkunç görüntü küresel saldırganlığı arttırabilir.”

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel