Dolar yatay seyire geçiş yaptı! Gözler yarına kilitlendi

Ekonomi haberleri dolar Euro TCMB
Dolar yatay seyire geçiş yaptı! Gözler yarına kilitlendi

Dolar kuru 19 Eylül'den bu yana başladığı yükselişin ardından soluklanıyor. Kur yaklaşık 4 Ekim'den bu yana 34,26 TL'de yatay seyrediyor. Euro ise bugüne yüzde 0,25 düşüşle 37,60 TL'de seyrediyor. Piyasalar yarın açıklanacak ABD enflasyonunu bekliyor

Dolar kuru 19 Eylül'den bu yana başladığı yükselişin ardından soluklanıyor. Kur yaklaşık 4 Ekim'den bu yana 34,26 TL'de yatay seyrediyor. Euro ise bugüne yüzde 0,25 düşüşle 37,60 TL'de seyrediyor. 

Dolar ABD'de resesyon endişelerini dindiren verilerin ardından güçlü kalmaya devam ediyor. Fed yönetimi de ABD ekonomisinde resesyon öngörmüyor. Fed son faiz toplantısında politika faizini 50 baz puan indirerek piyasanın beklediğinden fazla indirim yapmıştı. Fed Başkanı Powell, kararın ardından gelecek verileri izlemeye devam edeceklerini belirtmişti. 

İçerde ise veriler izlenerek TCMB'nin ne zaman faiz indirmeye başlayacağı tahmin edilmeye çalışılıyor. Eylül ayında enflasyon yüzde 3'ün altında kalsa da beklentilerin hafif üstünde gelmesi nedeniyle faiz indirim beklentileri de ötelenmeye başladı. JP Morgan, Goldman Sachs'ın ardından Deutsche Bank da faiz indirim beklentisini kasım ayından Ocak 2025'e öteledi. Banka, TCMB'nin politika faizini Ocak 2025'te 250 baz puan indirim yaparak yüzde 45'e çekeceğini tahmin ediyor. 

TCMB enflasyon raporunu kasım ayında açıklayacak. Burada TCMB'nin tahminlerin ne yönde güncellendiği takip edilecek. 

Bugün TÜİK dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.