Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Gözler Kalkınma planında!

Ekonomi haberleri dolar
Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Gözler Kalkınma planında!

Dolar haftaya yükselişle 27,83 TL'den başlarken, Euro ise 29,3318 TL'den başladı. Bu hafta piyasaların takibinde yine ortadoğu'daki gelişmeler olacak. Bugün 12. kalkınma planı TBMM'ye sunulacak.

Dolar haftaya yükselişle 27,83 TL'den başlarken, Euro ise 29,3318 TL'den başladı.

Piyasalar ortadoğu'daki gelişmeleri izlemeye devam edecek. İsrail ile Hamas arasında süren çatışmaların diğer ülkelere sıçrayıp sıçramayacağı dikkatle takip edilecek. 

İç gündemde ise 12. Kalkınma Planı'nın TBMM'ye gelmesi var. Hükümet, 12. Kalkınma Planı ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ni bu hafta Meclis'e sunacak. Kalkınma Planı 2024-2028 yıllarını kapsayacak. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile birlikte IMF-Dünya Bankası toplantıları için bir takım temaslarda bulundu. Şimşek, burada Almanya Maliye Bakanı ve Fransa Maliye Bakanı ile görüştü. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ise Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştü. 

Bakan Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada "pozitif reel faize yaklaştık" açıklamasında bulundu. Şimşek "Pozitif reel faiz enflasyon beklentilerini dizginlemek için olmazsa olmazımız, buna yaklaşmış durumdayız" dedi. Pozitif reel faiz enflasyonun üstünde gerçekleşen faizi ifade ediyor.

Bu hafta içerde konut fiyatları, tarım üreticileri rakamları, TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak. 

Dışarda ise İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar takip edilecek.

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan