Dolar 34 TL'nin altında! Anket bekleniyor

Ekonomi haberleri dolar Mehmet Şimşek
Dolar 34 TL'nin altında! Anket bekleniyor

Dolar yoğun geçen haftanın son gününe 34 TL'nin altında 33.98 TL'den başladı. Euro ise 37,69 TL'den başladı. Yatırımcılar bugün Piyasa Katılımcıları Anketi'ni bekleyecek.

Dolar yoğun geçen haftanın son gününe 34 TL'nin altında 33.98 TL'den başladı. Euro ise 37,69 TL'den başladı.

Yatırımcılar bugün Piyasa Katılımcıları Anketi'ni bekleyecek. Anket reel sektördeki aktörlerin piyasaya bakışını ve beklentilerine ışık tutuyor. Anketi saat 10:00'da TCMB açıklayacak. 

Cari açık daralan dış ticaret hacminin etkisiyle fazla verdi. Cari açık temmuz ayında 566 milyon dolar fazla verdi. Yedi aylık açık 42 milyar dolardan 16 milyar dolara geriledi. Yıllıklandırılmış cari açık ise 19 milyar dolara geriledi. 

Çarşamba günü gelen ve Fed'in daha yavaş faiz indirimi yapması gerektiğini gösteren verilerin ardından piyasalar yeniden teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişe geçti. Risk iştahının artmasıyla doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 101,820'den 101,080'e geriledi. Artan risk iştahıyla birlikte Borsa İstanbul'da yükselişe geçince USD/TL kuru da 34 TL'nin altına geriledi. 

Avrupa Merkez Bankası faiz indirimleri konusunda Fed'in önünde yer almayı sürdürüyor. ECB dün politika faizini yüzde 0,25 baz puan indirerek 3.75'ten 3.5'e çekti. 

Dün AA Editör Masası'na konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yılın ikinci  yarısının enflasyonun düştüğü ve sosyal faydalarının göründüğü zamanlar olacağını söyledi ve ekledi "Gıda enflasyonunda yaşananlardan tutun, otomobil alırken karşılaştığınız fiyatlar, ev fiyatlarından başka alanlara varıncaya kadar etkilerini daha fazla görmeye başlayacağız. Asıl büyük faydaları kalıcı fiyat istikrarına geçiş yaptığımız dönemde daha büyük ölçekte görmüş olacağız."

Bugün piyasa aktörlerinin ekonomiye bakışına ışık tutan Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak. Geçtiğimiz hafta güncellenen OVP sonrasında piyasaların yıl sonu enflasyon ve büyüme beklentileri merakla beklenmeye başladı.