Yumurtalı Kore pilavı nasıl yapılır? Yeme de yanında yat!

Yemek tarifleri Güney Kore
Yumurtalı Kore pilavı nasıl yapılır? Yeme de yanında yat!
Fotoğraf: Shutterstock

Kore usulü yumurtalı pilav, lezzetli ve besleyici bir alternatif arayanlar için bulunmaz bir tat. Gelin tarifine bakalım...

Pirinç, yumurta ve çeşitli malzemeleri birleştiren bu popüler ve lezzetli yemek kolay ve hızlı hazırlanmasıyla çok seviliyor.

Peki yumurtalı Kore pilavı nasıl hazırlanıyor?

Önce içindekilere bakalım...

2 su bardağı pişmiş pirinç
3 yumurta
1 küçük havuç, doğranmış
1 yeşil soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, kıyılmış
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
Tatmak için biber ve tuz
2 yemek kaşığı bitkisel yağ

Şimdi yemeği hazırlamaya başlayalım...

Bir kapta yumurtaları çırpın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın ve bir çorba kaşığı bitkisel yağ ekleyin.

Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün ve karıştırarak bir çırpma teli yapın. Neredeyse piştiklerinde ocaktan alın ve bir kenara koyun.

Başka bir büyük tavada, bir çorba kaşığı bitkisel yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Havucu ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Yeşil soğanı tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.

Haşlanmış pirinci tavaya ekleyin ve diğer malzemelerle iyice karıştırın.

Soya sosunu ve susam yağını pirincin üzerine dökün ve tüm tatları birleştirmek için karıştırın.

Ayrılmış çırpılmış yumurtaları tavaya ekleyin ve her şeyi birlikte karıştırın.

Her şey iyice ısınana kadar birkaç dakika daha pişirin.

Sıcak servis yapın.

BAZI İPUÇLARI

İsterseniz kendi damak tadınıza göre malzemelerde bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Lezzeti çeşitlendirmek ya da daha besleyici hale getirmek için bezelye, kabak, ıspanak gibi başka sebzeleri de kullanabilirsiniz.

Kore usulü yumurtalı pilav yaparken uzat taneli ya da yasemin pirinci kullanılması tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV