Tencerenin içine atın ve kaynayana kadar bekleyin: Haşlanan yumurtalar adeta sakız paketi gibi soyuluyor
Her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de yumurta haşlamak dikkat isteyen bir süreçtir. Yumurtaların çatlamaması ve kabuklarının çok sert olmaması için bazı doğal yöntemler bulunuyor. Bu sayede yumurtlar adeta sakız paketi gibi soyulacak.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Haşlanmış yumurtaların sıcaklıktan ve basınçtan dolayı kabuğu bazen çatlayabilir ya da yumurtaya yapışabilir. Yumurta kabuğunun iç zarı yumurtaya yapıştığında soyulma işlemi esnasında yumurtanın şekline ve bütünlüğüne zarar verir.
Eğer yumurta haşlarken tencere içerisine bir dilim limon atarsanız ve yumurtaları bu şekilde haşlarsanız yumurta kabukları hem çatlamıyor hem de sanityeler içinde soyulabilecek kıvama geliyor. Yumurta haşlarken aynı zamanda kabartma tozu kullanarak da yumurta kabuğunun hızlıca soyulmasını sağlayabilirsiniz.