Salgında büyük başarı elde eden İsrailliler'in tatil tercihi Türkiye oldu

ABD Türkiye İsrail
Salgında büyük başarı elde eden İsrailliler'in tatil tercihi Türkiye oldu

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "İsrail sağlık ve ekonomik açıdan dünyada korona krizinden çıkacak ilk ülke olacak" açıklaması dikkat çekmiş, ülkede başarılı sonuçların ardından kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı. İsraillilerin tatil için Türkiye ve ABD'yi tercih edeceği açıklandı

İsrailli telekomünikasyon şirketi tarafından yapılan araştırmada Kovid-19'un ülkedeki seyahat alışkanlıklarını değiştirdiği sonucu ortaya çıktı. Araştırmaya katılan İsraillilerin yüzde 15'i ilk tercihlerini Türkiye ve ABD'den yana kullandı.

Türkiye, İngiliz, Alman ve Rusların arından İsrailliler için de yaz tatilinin bir numaralı tercihi haline geldi. İsrailli telekomünikasyon şirketi Pelephone tarafından Kovid-19'un ülkedeki seyahat alışkanlıkları kapsamında yapılan araştırmada İsrail halkının tatil tercihlerinin değiştiği sonucu ortaya çıktı. İsrail medyasından Jeruselam Post araştırmanın sonucunu "Tatil tercihleri değişiyor. En çok Türkiye ve ABD tercih ediliyor" başlığıyla aktardı. 

Salgında büyük başarı elde eden İsrailliler'in tatil tercihi Türkiye oldu - Resim : 1

YÜZDE 15'İ TÜRKİYE VE ABD'Yİ TERCİH ETTİ

Haberde, araştırmaya katılan İsraillilerin yüzde 15'inin Türkiye ve ABD'ye gitmek istedikleri belirtildi. Bu yılın mart ve nisan aylarında en popüler tatil yerlerinin Türkiye ve ABD olduğunu ifad eden İsrail vatandaşları yaz sezonu için de aynı düşüncede olduklarını belirtti.  Araştırmanın diğer sonuçları arasında, İsrail vatandaşlarının yüzde 8’i, Birleşik Arap Emirlikleri’ni tercih ederken tatil destinasyonları arasında Ukrayna ve Gürcistan yer aldı.

TERCİHTE YUNANİSTAN SON SIRALARDA 

Yunanistan, iki doz aşı olmuş İsrail vatandaşlarına karantina şartını kaldırmasına rağmen tercih sırasında 9’uncu sırada yer aldı. Seyahat tercihi sırasında daha önce 5’inci sırada yer alan Fransa ise 7’nci sıraya geriledi.

AŞIDA BÜYÜK BAŞARI

İsrail, aşı firmalarıyla gerçekleştirdiği anlaşmalar sonucunda toplamda 24 milyon dozluk Kovid-19 aşısı satın alarak, ülke genelinde aşılanması gereken nüfusunun yüzde 100’ünü aşılayan ilk ülke oldu.Ülkede aşılama programı kapsamında 10 milyon 312 bin 947 doz aşı uygulandı. Nüfusa oranla en fazla aşının yapıldığı ülkede 5 milyon 343 bin 94 kişi en az bir doz aşı olurken, tüm aşıları tamamlanan kişilerin sayısı 4 milyon 969 bin 853’e ulaştı.

AÇIK HAVADA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

İsrail Sağlık Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda ülkede bu sabah itibariyle açık havada maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Nüfusuna oranla dünyada en fazla Kovid-19 aşısı yapılan ülke olan İsrail'de normalleşme yolunda yeni bir adım atıldı. Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu ise uygulanmaya devam edecek.

GEÇTİĞİMİZ GÜN ZAFERE İMZA ATTILAR, ÖLÜM GÖRÜLMEDİ

Dünya genelinde nüfusa oranla koronavirüse karşı en çok aşının yapıldığı ülkeler arasında başı çeken İsrail'de 10 ay sonra 24 Nisan'da ilk kez Covid-19'dan ölen olmadı. İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede koronavirüsten kaynaklı yeni ölüm yaşanmadı ve Perşembe günü açıklanan toplam ölü sayısı değişmeyerek 6 bin 346 olarak kaldı. Böylece ülkede Haziran 2020'den bu yana ilk kez koronavirüsten ölüm kaydedilmedi.

Kaynak: DHA

İsrail türkiye ABD