Patates kızartmasını dışarıdan almaya son! Fast food restoranlarının lezzet sırrı ortaya çıktı
Patates kızartmasını dışarıdan aldığınız zaman çok çıtır çıtır olmasına rağmen, evde kendiniz hazırladığınız zaman daha yumuşak bir yemek ortaya çıkar. Bu nedenle daha çok dışarıda yenilen patates kızartmalarının tadı hoş gelir. Ancak bu durum sona eriyor.
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını istiyorsanız ilk olarak patatesin içerisindeki nişastayı ayırmanız gerekir. Bu işlemi gerçekleştirmek için ise yapmanız gereken patatesleri soyup kestikten sonra soğuk suda bekletmektir. Suda bekletilen patatesler çıtır çıtır pişecektir. İşte çıtır çıtır pişirilen patates kızartması tarifi:
Malzemeler
6 orta boy patates
yarım çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun ve eşit boylarda kesin. Daha sonra nişastasını bırakması için üzerini geçecek kadar soğuk su ile bir kapta bekletin. Yaklaşık olarak 30 dakika beklettikten sonra suyu süzün ve patatesleri kağıt havlu ile kurulayın. Un ve uzu bir kapta karıştırdıktan sonra kuruttuğunuz patatesleri bu kaba alın ve un ile tuzu iyice yedirene dek çalkalayın. Son olarak patatesleri nar gibi kızartın ve kağıt havlu ile kapladığınız bir tabakta yağını süzerek servis edin.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV