Netflix yıldızı hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Güney Kore Netflix
Netflix yıldızı hayatını kaybetti

Netflix'te yayınlanan Okja ve Memories of Murder gibi filmleriyle tanınan Güney Koreli oyuncu Byun Hee-Bong, 81 yaşında kansere yenik düştü.

Ünlü yönetmen Bong Joon-ho ile olan çalışmalarıyla tanınan Koreli oyuncu Byun Hee-bong pankreas kanseri nedeniyle 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Oscar Ödüllü ünlü yönetmen Bong Joon-ho'nun Okja ve Memories of Murder filmleriyle boy gösteren oyuncu 8 Haziran 1942 tarihinde Jangseong'da doğmuştu.

Chosun Üniversitesi'nde hukuk okurken okulu bırakan oyunculuğa yönelen Koreli isim aynı zamanda bir seslendirme sanatçısıydı.

1963 yılından bu yana aktif bir oyunculuk kariyerine sahip olan Hee-Bong, Chief Inspector dizisiyle 1971'de üne kavuştu. Asıl adı Byun In-Cheol olan oyuncu Byun Hee-bong adını 1977 yılından itibaren sahnede kullanmaya başladı.

Netflix yıldızı hayatını kaybetti - Resim : 1
Hee-Bong'un da oynadığı Okja, Netflix'te yayınlanmıştı

Daha çok Kore toplumuna aykırı kabul edilen eksantrik erkek rolleriyle tanınan bir karakter oyuncusu olan Hee-Bong, 1980'lerden itibaren beyaz perde boy gösterdi. Bir Lee Doo-yong klasiği olan Eunuch'ta ve A Surrogate Father'da oynadı.

Oscar'lı yönetmen Bong Joon-ho'yla çalışmaya 2000 yılında Barking Dogs Never Bite filmiyle başladı. 2006'da oynadığı The Host o dönem Güney Kore'de en çok izlenen filmler arasında yer aldı. The Host'taki rolüyle Asya-Pasifik Film Festivali ve Blue Dragon Film Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Oyuncu ödülüne sahip oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Güney Kore Netflix hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler