Londra'da firar eden atlardan 2'sinin durumu ciddi!

Ajans Bizim
İngiltere Evcil hayvanlar
Londra'da firar eden atlardan 2'sinin durumu ciddi!
Fotoğraf: DepoPhotos

İngiltere Kraliyet Süvari Birliği’nden firar eden beş atın Londra sokaklarında yarattığı kargaşa sırasında yaralanan ikisinin durumunun ciddî olduğu bildirildi.

Londra’nın merkezinde başıboş koşarak en az dört kişiyi yaralayan atlar, dün sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde araçlarla çarpışmış, atlardan ikisi yaralanmıştı.

İngiliz basınına göre, yaralanan iki at, ölümle yaşam arasında gidip geliyor.

"Vida" ve "Quaker" adlı atlar, ameliyat edilmesine rağmen, bugün durumları ciddî olarak değerlendirildi. Beş at, dün düşen bir beton parçasından korkarak kaçmıştı.

İngiliz ordusu tarafından X'te yapılan açıklamada, atlardan üçünün "iyi" olduğu belirtildi. Ancak Savunma Bakanı James Cartlidge, Sky News'e yaptığı açıklamada, "ne yazık ki yaralı atlardan ikisi dün gece ameliyat edildi ve durumları nispeten ciddî" dedi.

Biri kanlar içinde olan iki at, Londra sokaklarında dörtnala koşarken görülmüştü. İki hayvan arabalar, bisikletler ve yayalar arasında yollarını bulmaya çalışırken, tehlikeli sahneler yaşamıştı.

Kargaşaya tanık olanlar arasında yer alan bir taksi şoförü, yerel basına yaptığı açıklamada, arabasında otururken şiddetli bir çarpma hissettiğini, ardından "üç ya da dört atın" dörtnala uzaklaştığını ve aracını ezik, kan lekeli ve camları kırık bir şekilde kaldığını söyledi.

Kazadan sonra hayvan koruma grupları, "atlar bize ait değildir" diyerek, orduyu geçit törenlerinde atları kullanmayı bırakmaya çağırdı.