Hayatınız fırın temizlemekle geçsin istemiyorsanız domatesi böyle pişirin!
Fırınlarda pişirilen domatesler özellikle yaz aylarında mevsim sebzeleri olduğundan oldukça lezzetli bir yan ürünüdürler. Ancak domatesleri fırında pişirirken yapılan bir hata var ki, kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Bakın fırında bütün olarak pişirilen domates neye neden oluyor...
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Domatesleri fırında pişirirken özellikle çeri domatesler daha estetik bir görüntü oluşturması açısından bütün halde fırınlanıyor. Ancak yapılan bu hata ise sonucunda domatesin patlamasına ve fırının içini kirletmesine yol açabiliyor. Bunun nedeni ise domateslerin yüzde 95 su ile dolu oluşu. Tüm bu su domatesin içinde kalıyor ve ısıyla birlikte buharlaşıyor Bu da basıncın domatesi patlatmasına yol açıyor. Hem yemeğin estetik görünümünü hem de fırının temizliğini mahveden bu hatadan kaçınmak için domatesleri ikiye keserek pişirebilirsiniz.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV