Dünyaca ünlü mezarlıkta sekiz tilki dünyaya geldi

Fransa
Dünyaca ünlü mezarlıkta sekiz tilki dünyaya geldi

Dünyanın en ünlü mezarlıklarından biri olan Paris’teki Père-Lachaise mezarlığında sekiz yavru tilki ortaya çıktı. İlkbaharda doğan bu sevimli tüy yumakları, mezarlık görevlilerinden biri tarafından görüntülendi.

Jim Morrison ve Oscar Wilde gibi ünlü isimlerin mezarlarının bulunduğu ve bir milyon mezarı barındırdığı belirtilen Père-Lachaise mezarlığı 43 hektarlık bir alana yayılıyor.

Paris’in en büyük mezarlığı olan Père-Lachaise’de, şanslıysanız, mezarların arasında 4-5 aylık tilki yavrularını görebilirsiniz. 

Ziyaretçilere nadiren görülse de mezarlığın görevlilerinden Benoît Gallot, Instagram hesabından tilki yavrularının fotoğraflarını yayımlayarak, onları bir anlamda ölümsüzleştirdi.

Gallot, 2020 pandemisi sırasında mezarlığın boş sokaklarında sessizce dolaşan bir tilki ailesinin birkaç görüntüsünü yakalamayı başarmıştı. 

Tilki ailesi, mezarlığın rahat ortamında hayatını sürdürdü ve bu yıl ilkbaharda aileye sekiz yeni üye geldi. Genişleyen tilki ailesi, mezarlıktaki kediler, kargalar, sansarlar ve belki varlığından haberimiz olmayan başka hayvanlarla topluluk halinde yaşayıp gidiyor.

Benoît Gallot, Instagram hesabında şöyle yazıyor:

“Geçen bahar, ebeveynleri ava giderken onları metal parmaklıklı bir mezarlığa bırakan sevimli bir tilki yavrusunu gözlemleyebildim. Bu bana, eşimle birlikte evde iş yaparken ahşap oyun parkına bıraktığımız kendi çocuklarımı hatırlattı.

İşin garip yanı, diğer tilki yavrularının çan altında bırakılmamış olmasıydı. Tam tersine, ebeveynleri onların mezarlar arasında dolaşıp uçsuz bucaksız dış dünyayı keşfetmelerine, meraklarını uyandırmalarına ve aynı zamanda tehlikeyle yüzleşmelerine izin vermişti.” 

Père-Lachaise mezarlığında Honoré de Balzac, Camille Pisarro, Jean de la Fontaine, Edith Piaf, Frédéric Chopin, Simone Signoret gibi ünlüler yatıyor.

Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın da mezarları Père-Lachaise’de.

Kaynak: Ajans Bizim

tilki Paris Fransa