Cebinizdeki 2 euro aslında 2 bin 500 euro olabilir! Dikkatlice bakın!

Almanya Euro Yaşam Haberleri
Cebinizdeki 2 euro aslında 2 bin 500 euro olabilir! Dikkatlice bakın!

Almanya'da üzerinde "Elbphilharmonie" yazan madeni paralar Ebay üzerinden binlerce Euro'ya satışa sunuluyor...

Almanya'da kimin cüzdanında bu "2 Euro" varsa o kişi binlerce Euro kazanabilir.

Ebay aslı çevrimiçi pazarda birçok kullanıcı elindeki paraları koleksiyonerler için satışa sunuyor. Bu ilanların arasında Almanya'daki bazı kullanıcıların arka yüzünde "Elbphilharmonie"nin resmi bulunan ilanlar da var.

Almanya'nın Hamburg şehrinde Elbe Nehri üzerindeki bir yarımadada yer alan bir konser salonu olan Elbphilharmonie, 30 milyon adet basılmıştı. Bu basımdan "2 Euro"luk sikkelerin değeri münzen.eu'ya göre aslında 3 Euro. Ancak bazı kullanıcılar madeni para için 2 bin 500 Euro kazandı. Peki, neden bazı kullanıcılar madeni paralarına bu değeri biçti?

"Elbphilharmonie" 2 Euro madeni paralarında nadir de görülse bazı basım hataları mevcut. Koleksiyoncular basım hatası bulunan paralara ilgi duyuyor. Üretilen madeni paralar ise sıkı bir kalite kontrolünden geçtiği için basım hataları nadir bulunuyor ve değeri yükseliyor.

Eğer siz de paralarınızı satışa koyarak yüksek kazanç sahibi olmak isterseniz elinizdekilerdeki kusurları keşfedebilirsiniz. Örneğin hafif çatlaklar ve basılan mühürlerdeki bükülmeler gibi hatalar koleksiyon yapan kişilerin ilgisini çekebilir. (Arti49)

Kaynak: Diğer