"Almanya'da kalma hakkı olmayan sığınmacılar ülkemizi terk etmeli!"

Almanya göçmen krizi
"Almanya'da kalma hakkı olmayan sığınmacılar ülkemizi terk etmeli!"
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkede kalma hakkı olmayan sığınmacıların hızla sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, mülteciler ve sığınmacılarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. SPD üyesi siyasetçi, ülkede statüsü reddedilen sığınmacıların hızla sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti ve "Almanya'da kalma hakkı olmayanlar ülkemizi terk etmelidir" dedi.

Nancy Faeser, Rheinische Post'a yaptığı açıklamada, sığınmacıların daha hızlı bir şekilde ve daha fazlasının sınır dışına gönderilmesi için Çarşamba günü kabine tarafından onaylanacak geniş kapsamlı bir yasa paketinden bahsetti.

Faeser, bu yıl geri gönderme olaylarının geçen yıla göre yüzde 27 arttığını vurguladı, ancak yasaların daha tutarlı ve hızlı bir şekilde uygulanabilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Faeser tarafından sunulan yasa tasarısı, yetkililerin ve polisin sınır dışı etme yetkilerini genişletmeyi öngörüyor. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının ardından yaklaşık 1 milyon Ukraynalının Almanya'ya göç ettiği bilgisine de dikkat çekildi.

HAMAS DESTEKÇİLERİNİ DE SINIR DIŞI ETMEK İSTİYOR

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hamas destekçilerini sınır dışı etmek için tüm yasal yolları kullanacaklarını da söylemişti.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Faeser, Alman Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, "Hamas destekçilerini sınır dışı etmek için tüm yasal olanakları kullanacağız." demişti.

Almanya'daki Yahudilerin korunmasının en büyük öncelikleri olduğunu belirten Faeser, ülkedeki Yahudi kurumlarının güvenliğinin daha da sıkılaştırıldığını kaydetti.

Hamas destekçilerine karşı "kararlı" adımlar atılacağını vurgulayan Faeser, antisemitizme, İsrail karşıtı söylemlere ve şiddete karşı sıfır tolerans gösterileceğini belirtti.

SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil de Funke Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Almanya sokaklarında Hamas'ı kutlayan biri Alman vatandaşlığına sahip değilse, ülkeden sınır dışı edilmelidir." diye konuşmuştu.

Klingbeil, Almanya'da vatandaşlık yasasında reform sürecinde olduğunu hatırlatarak "Vatandaşlığa kabul, ülkemize karşı en güçlü bağlılıktır. Değerlerimizi paylaşmayan, antisemitizmi ve terörü destekleyen herkese Alman pasaportu verilmeyecek." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Diğer

Almanya Nancy Faeser sığınmacılar