Almanya'dan göç önlemi: 3 ülkeye sınır kontrolleri uzatıldı

Almanya göçmen krizi İsviçre Çekya Polonya Dünya haberleri Gündem haberleri
Almanya'dan göç önlemi: 3 ülkeye sınır kontrolleri uzatıldı

Almanya hükümeti, düzensiz göçe karşı İsviçre, Çekya ve Polonya'ya uyguladığı sınır kontrollerini 20 gün daha uzatma kararı aldı. Bakan Faeser, duruma göre kararın 3 ay uzatılabileceğini kaydetti.

Almanya hükümeti, Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında uyguladığı kontrolleri 20 gün daha uzatacağını açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, komşu ülkeler Polonya, Çekya ve İsviçre yetkilileriyle görüştüklerini bildirdi.

Faeser, sınırdaki kontrollerin şimdilik 20 gün uzatılacağını ifade etti.

İlerde duruma göre kararın yeniden gözden geçirileceğini aktaran Faeser, "Daha sonra bu sürenin 3 ay uzatılıp uzatılmayacağı düşünülecek." dedi

Almanya, 16 Ekim’de AB Komisyonuna, Polonya, Çekya ve İsviçre ile olan kara sınırlarında insan kaçaklığı suçlarıyla daha fazla mücadele etmek ve düzensiz göçü sınırlamak amacıyla 10 gün geçici sınır kontrollerinin yapılacağını bildirmişti.

Almanya hükümeti, 2015’ten beri Avusturya sınırında yapılan sınır kontrollerinin süresinin de 12 Kasım’dan itibaren 6 ay uzatılacağını aktarmıştı.

OECD AÇIKLAMIŞTI: 2022'DE GÖÇ, ZİRVE YAPTI

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), yayınladığı Uluslararası Göç Görünümü 2023 raporuda örgüt ülkelerine kalıcı göçün 6 milyondan fazla yeni daimi göçmenle geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını duyurmuştu.

Rapora göre, OECD ülkelerine kalıcı göç, geçen yıl 2021'e göre yüzde 26 artarken, öncü rakamlar 2023'te bu artışın devam ettiğine işaret ediyor.

Geçen yıl OECD ülkelerine kalıcı göç, 6 milyondan fazla yeni daimi göçmenle rekor seviyeyi gördü. Söz konusu rekor seviyeler, insani ve iş gücü kaynaklı göçün yanı sıra aile üyelerine eşlik eden göçmenlerin sayısındaki artıştan kaynaklandı.

Tüm yeni daimi göçün yüzde 40'ı aile göçünden meydana gelirken, bunun yüzde 21'ini iş gücü kaynaklı göç oluşturdu. Kanada ve Ukrayna, kayıtlardaki en yüksek göçmen rakamlarını raporladı.

 

Kaynak: AA