Balığı böyle pişiren yemeden çöpe atsın! Balığı bu şekilde pişirince o kadar sağlıksız oluyor ki direkt çöpe atmak bile daha yararlı
Sağlık ve lezzetli bir besin olan balığın kış aylarında tezgahlardaki yerini alması ile birlikte çeşit çeşit balık yemekleri de yeniden popüler hale geldi. Farklı pişirme teknikleri ile hazırlanan balığın belirl ibir tüketimi ise sağlığa ciddi zararlar veriyor.
Balık tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor Balıkların vitamin ve bileşenlerden faydalanabilmek için balığın kızartılmaması gerekiyor. Balık kızartıldığı anda tüm faydası ortadan kalkıyor. Hem lezzetine zarar veriyor hem de içerdiği sağlıklı omega-3 yağının etkisini yitirmesine yol açıyor.
Balığın içerdiği hassas vitamin ve bileşenler bu süreçte etkisini kaybediyor. Aynı amanda balıkta trans yağ oluşumu geçekleşir. Trans yağ oluşan balık vücudumuza fayda değil zarar vermeye başlar. Bu nedenle balık tüketirken ızgara, fırınlama ya da buğulama gibi yöntemler ile balık pişirmek daha doğru ve sağlıklı olacaktır.