Salçayı böyle saklayınca asla küflenmiyor! Salçanın küflenmesini önlemek için hemen deneyin
Türk yemek kültürünün vazgeçilmez ürünlerinden biri olan salça satın alındıktan sonra yanlış şekilde saklanırsa küflenmeye başlayabilir. Yemeklerde kullanmak üzere saklayacağınız salçayı bu şekilde muhafaza ederek küflenmesinin önüne geçebilirsiniz.
Tür mutfak kültüründe salçanın önemli bir yeri vardır. Salçayı hemen her yemekte kullanırız ve kendine has tadını katması ile yemeklerimizi lezzetlendirir. Bu nedenle salçayı hazırlarken ya da alırken de bol miktarda alırız ya da hazırlarız. Tek kullanımlık olmadığından salçayı saklarken de dikkatli olmak gerekir.
Salça yanlış şekilde saklandığında küflenmeye başlar. Bol miktarda alınan ve aklanan salçanın küflenmesi ise hem yemek hazırlarken durmak zorunda kalmamıza hem de yeniden salça alarak masraf yapmamıza neden olur.
Salça saklarken bu sebeple dikkatli olmak gerekir. Salçaların küflenmesini önlemek için hava ile temasını kesmekte fayda vardır. Ayrıca salçayı güneş görmeyeceği şekilde soğuk bir alanda saklamak da küflenmeyi önleyecektir. Ancak salçanın küflenmesini önlemek için bazen bu yöntemleri kullanmak da yetersiz gelebilir.
Salçanın küflenmesini önlemek için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Doğal yöntemler ile salça sakladığınızda aylar boyunca bozulmayan salçalar elde edebilirsiniz. İşte aylarca bozulmayan salça saklamanın püf noktası:
Zeytinyağı: Salça saklarken zeytinyağı kullanarak salçanızın aylarca bozulmadan taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Zeytinyağı ile salça sakladığınızda zeytinyağı salçanın hava ile temasını keserek bozulmasını önleyecektir. Bu yöntemi uygulamak için salçaya üzerini 1 parmak geçecek kadar zeytinyağı eklemek yeterli olacaktır.