Altın sarısı patatesler kızartmak için bunu bilmek gerekiyor! Yemeklik ve kızartmalık patatesi ayırt etmenin yolu bulundu
Patatesler her ne kadar kendi içerisinde çeşitlere ayrılsa da genellikle yemeklik ve kızartmalık olarak adlandırılır. Yemeklik patatesler haşlama ve fırınlama gibi yemeklerde kullanılırken kızartmalık patatesler ise kızartılarak tüketildiğinde daha lezzetli olur.
Kızartmalık ve yemeklik patatesleri birbirinden ayırmak aslında oldukça basittir. Yemeklik patatesler yetiştirilmesine ve çeşidine bağlı olarak daha küçük boyutlardadır ve kabuğu daha ince bir yapıya sahiptir. Nişasta oranı düşük olan yemeklik patatesler haşlama ve sulu yemeklerde kullanılmaya daha uygun olduğundan kızartıldığında istenen tadı vermeyebilir. Bu nedenle patates seçerken kabuğuna ve boyutuna dikkat etmek gerekir.
Öte yandan kızartmalık patateslerin ise daha kalın ve sert kabuğu olur. Aynı zamanda boyutları genelde bir avuç büyüklüğünden küçük olmayacağı için boyutuna bakarak kolaylıkla kızartmalık patatesi ayırt edebilirsiniz. Yüksek nişasta içeriği ile çok daha lezzetli kızaracaktır.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV