Ispanağı yıllardır yanlış pişiriyormuşuz! Bu şekilde pişirmek ıspanağın faydalarını ikiye katlıyor
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan ıspanak içerisinde bulunan demir, kalsiyum ve vitaminler ile yeşil yapraklı sebzeler arasında da özel bir yere sahiptir. Ancak ıspanağı bugüne kadar yanlış şekilde pişirdiğimiz ortaya çıktı. Ispanak bu şekilde pişirildiğinde faydaları iki katına çıkıyor.
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan ıspanağı yıllardır yanlış şekilde pişirdiğimiz ortaya çıktı. Demir, kalsiyum, A ve C vitaminleri, antioksidanlar gibi pek çok besin değeri bakımından zengin olan ıspanağın pek çok farklı pişirme yöntemi var. Bu pişirme yöntemlerinden biri ise diğerlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Ispanağı bu şekilde pişirmek besin değerlerini korumasına yardımcı oluyor.
Ispanağın sağlıklı yapısını destekleyen ve faydalarını katlayan bu pişirme yöntemi soteleme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Soteleme yöntemi ,ile pişirilen ıspanak hem lezzetini koruyor hem de besin değerleri en üst düzeyde kalıyor. Kısa sürede az yağ ile pişirilen ıspanak soteleme yöntemi ile yüksek ısıda hızlıca pişiyor. Sulu yapısını da bu şekilde koruyan ıspanağın hem tadı hem faydaları katlanıyor. İşte sotelenmiş ıspanak tarifi:
Sotelenmiş ıspanak yapmak için ilk olarak ıspanakları yıkayıp süzün. Ardından soğan ve sarımsakları doğrayın. Büyük bir tava alarak zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Isınan yağa soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ıspanakları tavaya ekleyin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar devam edin. İsteğinize bağlı olarak seçeceğiniz baharatları ekleyin. son olarak pişmeye yakın tavuk veya et suyu ekleyerek pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.