SpaceX ve NASA uzaya ilk operasyonel astronot görevini başlattı

NASA

NASA ile SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na dört astronotun bulunduğu Falcon 9 roketiyle Crew Dragon kapsülünü fırlattı. Astronotların salı günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması bekleniyor.

Amerikan SpaceX şirketi, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için uzaya uçuş gerçekleştirdi. Özel bir şirket tarafından NASA için sağlanan 'ilk tam teşekküllü taksi uçuşu' olma özelliği taşıyan yolculuk yaklaşık 27 saat sürecek. 

Kalkış, NASA'nın ABD'deki Kennedy Uzay Merkezi’nden yapıldı. Falcon 9 roketiyle yapılan uçuşta yer alan 4 astronot, 6 aylığına Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ)  kalacak. Astronotlardan 3'ü Amerikalı 1'i Japon.

NASA'dan bir astronot ve 2 Rus kozmonotun bulunduğu UUİ'ye 4 kişilik mürettebatın yarın sabah saat 07.00 civarında ulaşması bekleniyor.

SpaceX ve NASA uzaya ilk operasyonel astronot görevini başlattı - Resim : 1

Mürettebat, 3 NASA astronotu Michael Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile deneyimli Japon Uzay Ajansı (Jaxa) astronotu Soichi Noguchi'den oluşuyor.

Uçuşun başarıya ulaşması ve astronotların UUİ'ye ulaşması durumunda, astronotlardan Victor Glover, uzay istasyonunda uzun süreli görev üstlenecek ilk siyahi ABD vatandaşı olacak.

Cumartesi günü gerçekleşmesi planlanan uçuş, hava şartları nedeniyle ertelenmişti.

NASA