Metaverse nedir? Metaverse arsa nasıl satın alınır?

bitcoin
Metaverse nedir? Metaverse arsa nasıl satın alınır?

'Meta-evren'in kısaltması olan metaverse, gerçek ve sanalın bir bilim kurgu vizyonunda birleştiği ve insanların sanal bir dünyada iletişim kurmasına olanak veren ortam olarak hayatımıza girdi. İşte Metaverse ile ilgili tüm merak edilenler.

Metaverse arsa terimi son günlerde hem dünyanın geleninde hem de ülkemizde sıklıkla gündem konusu oluyor. Fiziksel dünyadan mekanların sanal dünya içerisinde satın alınabildiği bu evren, Metaverse nedir, nasıl girilir ve kullanılır soruları aracılığı ile google gibi .eşitli arama motorlarında araştırılıyor. Milyon dolarlara arsa satışı yapılan sanal evrenle ilgili olarak Metaverse arsa ne demek, nasıl alınır soruları da gündeme geliyor. İşte konuya yönelik tüm merak edilen detaylar...

METAVERSE NEDİR?

'Meta-evren'in kısaltması olarak ifade edilen metaverse, gerçek ve sanalın bir bilim kurgu vizyonu içerisinde birleşmiş olduğu ve insanların da farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortam dahilinde iletişim kurmasına olanak verdiği dijital bir dünya olarak tanımlanabilir. Pratik anlam doğrultusunda, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini ifade etmekte.

metaverse nedir

Metaverse'de insanlar kendilerini temsil etmek, birbirleri ile iletişimde bulunmak ve sanal bir ortam içerisinde topluluk oluşturmak adına avatarları kullanırlar. Meta veri tabanı dahilinde, dijital para birimi, giysi ya da video oyunları söz konusu olduğunda silahlar ve kalkanlar ve diğer pek çok öğe satın almak için kullanılır. Kullanıcılar ek olarak bir sanal gerçeklik kulaklığı ve denetleyicileri kullanarak da akıllarında herhangi bir amaç bulunmadan eğlence için meta veri tabanında sanal olarak seyahat edebilirler.

NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Metaverse terimi; insan topluluğunun avatarlar şeklinde etkileşime girebileceği, fiziksel gerçekliğe paralel bir siber uzayı ifade ediyor. Konsept, yazar Neal Stephenson tarafından 1992 bilim kurgu romanı olan 'Snow Crash'de ortaya atılmış. Söz konusu paylaşılan çevrimiçi alan da fiziksel, artırılmış ve sanal gerçekliğin birleştirilmesini ifade etmektedir. Teknoloji blog'u Verge ise, metaverse'in kısmen gelecek adına bir rüya ve kısmen de halihazırda devam etmekte bulunan değişiklikleri kapsüllemenin bir yolu olduğunu ifade ediyor.

Çeşitli video oyunu toplulukları, Roblox (çocuklar ve gençler tarafından yaratılan sayısız oyunu içeren bir platform) ya da Fortnite gibi, meta-evrenlerin tohumlarını halihazırda yaratmış durumdalar. Hatta nisan ayı içerisinde Fortnite'ta avatar olarak karşımıza çıkan rap şarkı sanatçısı Travis Scott'ın vermiş olduğu beş sanal konseri 12 milyondan fazla oyuncu takip etmiş durumda.

metaverse arsa nasıl satın alınır

METAVERSE ARSA NEDİR?

Bu yıl milyonlarca dolar değerinde olan birkaç emlak anlaşması, 'metaverse' kelimesi pek çok kere kullanılmış durumda. Metaverse deposu, kullanıcıların kişiselleştirilmiş avatarları kullanarak keşfedebilecekleri sanal bir dünya olarak ifade edilir. Oyun oynamanın ötesine geçer ve ziyaretçilerin sanal olarak etkileşime girmesine ve çeşitli aktiviteleri gerçek zamanlı olarak deneyimlemelerine olanak vermektedir. Uzmanlar, metaverse'in şimdi 1 trilyon dolarlık benzersiz bir gelir fırsatını temsil ettiğine inanmaktadır.

METAVERSE ARSA NASIL ALINIR?

Adım 1: Bir kripto cüzdanı oluşturun (herkes için ortaktır)

 

Adım 2: Seçtiğiniz platformda bir hesap açın

Meta veri deposu jetonları satın alın: Bu jetonları temin etmenin en kolay yolu, WazirX ya da CoinDCX gibi kripto borsalarına gitmek ve jetonları doğrudan satın almak için para birimi yüklü cüzdanınızı kullanmaktır. En çok aranan meta veri deposu ise belirteçleri arasında şunlar bulunmaktadır:
- Decentraland meta veri deposunun yerel para birimi olan MANA

- Sandbox meta veri deposunun para birimini SAND ve Axie

- Infinity meta veri deposunun yerel para birimi olan AXS.

Oyun içi NFT'leri/kendi sanal arazinizi satın alın: Satın almak istemiş olduğunuz oyun içerisinde bir hesap oluşturmanız ve kripto cüzdanınızı da onların hesabına bağlamanız lazımdır. Buna örnek verirsek, sanal gayrimenkul için Decentraland'da, karakterler ve arazi parselleri için Axie Infinity'de, sanatsal yaratımlar satın almak/satmak için de Sandbox'ta oturum açın.

Kolaylık sağlamak adına tüm NFT'lere tek bir ortak pazar içerisinde erişim sağlamak istiyorsanız OpenSea ile bir hesap oluşturabilirsiniz.

Adım 3: Satın almak istediğiniz NFT'yi seçin ve ödemeyi gerçekleştirin.

METAVERSE'E NASIL GİRERİM?

Metaverse evrenine şirketlerin kendi oluşturmuş olduğu uygulamalar ve platformlardan girebiliyor olmak mümkündür. En önemli beş örneği şu şekilde sıralanabilmektedir:

- Decentraland Mana: 90 bin 601 parselden oluşan 3 boyutlu bir sanal gerçeklik platformu.

- Axie Infinity: Ehterium tabanlı kripto para birimlerinin kullanılmış olduğu NFT tabanlı çevrimiçi bir video oyunu.

- Sand: Oyunculara kendi dünyalarını yaratma ve deneyimleme imkanı veren bir Metaverse projesi.

- Star Atlas: Blok zincir teknolojisi üzerine inşa edilmiş uzay temelli bir strateji oyunu.

- Roblox: Günlük 47 milyon kullanıcısı ve 9,5 milyon geliştiricisi ile farklı bir sanal gerçeklik tecrübesi yaşatan Metaverse platformu.

METAVERSE EKİPMANLARI NELER?

Sanal gerçeklik gözlükleri, arttırılmış gerçeklik gözlükleri, dokunsal eldivenler, kask ve diğer ekipmanlar ile üç boyutlu Metaverse deneyimini elde etmek mümkün. Söz konusu bu ekipmanlar Google, Facebook, Microsoft gibi dünyanın önde bulunan teknoloji şirketleri başta olmak üzere pek çok şirket tarafından üretilip satılmaktadır. Zaman içerisinde fiyatlarının düşmesi daha çok insanın erişim imkanına kavuşması öngörülmektedir.

METAVERSE'DE KİŞİSEL VERİLERİMİZ GÜVENLİ Mİ?

'Kişisel verileri kullanarak kullanıcılara göre hedeflenmiş reklamlar sunmak Metaverse açısından da önemli.' ifadelerini kullanan Mark Zuckerberg, Facebook'un temel politikasına devam edeceğini ifade ediyor.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.

metaverse nedir nft metaverse arsa nedir?