Trabzonspor'da gündem Amadou Diawara

Trabzonspor Süper Lig futbol
Trabzonspor'da gündem Amadou Diawara
DepoPhotos

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Anderlecht forması giyen Gineli ön libero Amadou Diawara'yı transfer gündemine aldı.

Devre arası için transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da sürpriz bir isim gündeme geldi.

Foot Mercato'da yer alan habere göre; Trabzonspor, Anderlecht'ten ayrılmak isteyen Gineli ön libero Amadou Diawara'nın peşine düştü. Diawara'nın ismi sezon başında da Bordo-mavili kulübün gündemine gelmiş ancak Belçika ekibinin izin vermemesi yüzünden bu transfer gerçekleşmemişti.

Kulübüyle 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun piyasa değeri Alman futbol platformu Transfermark tarafından 2.2 milyon Euro olarak gösteriliyor.

AMADOU DIAWARA'NIN KARİYERİ

Anderlecht öncesi kariyerinde Bologna, Napoli, Roma formaları giyen ve kendisi için 35 milyon Euro bonservis ödenen Diawara, bu kulüplerde 175 maça çıkarken 4 gol - 4 asistlik performans sergiledi.

Geçtiğimiz yaz 1.9 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Anderlecht'e transfer olan 26 yaşındaki ön libero, Belçika ekibinde 46 maçta 1 gol - 1 asist üretti.

ABDULLAH AVCI'YLA ÇIKIŞA GEÇTİLER

Trabzonspor'da, teknik direktör değişimi işe yaradı.

Teknik direktör Nenad Bjelica yönetiminde ligin ilk 8 haftasında 4 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak 12 puanla zirve yarışında geriye düşen bordo-mavililer, Abdullah Avcı'nın takımın başına getirilmesiyle çıkışa geçti.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Avcı'nın ikinci dönemde göreve gelmesinin ardından sahasında Alanyaspor'u 1-0, deplasmanda Fenerbahçe'yi 26 yıl sonra 3-2, evinde Konyaspor'u 2-1 mağlup etti, Fatih Karagümrük ile İstanbul'da golsüz berabere kaldı.

Nenad Bjelica yönetiminde 1,5 puan ortalamasıyla oynayan Trabzonspor, Abdullah Avcı ile 4 maçlık dönemde 2,5 puan ortalamasına ulaştı.

RAKİP SİVASSPOR

Süper Lig'in 12 haftalık bölümünde 22 puan toplayan Bordo-mavililer, milli araya averajla 4. sırada girdi.

Milli aradan sonra oynanacak olan Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Sivasspor'la karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Haber Global TV