Dev derbide kazanan Galatasaray oldu

Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray
Dev derbide kazanan Galatasaray oldu
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 6. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Galatasaray deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 6. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını paylaştı.

Ülker Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada golü bulan konuk ekip Galatasaray oldu.

20. dakikada Lucas Torreira'nın ceza sahası dışından gelişine vuruşunda direkten dönen top Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic'in sırtına çarparak ağlarla buluştu.

Sarı-kırmızılılar bu golden 8 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. Osimhen'in göğsüyle indirdiği topa ceza sahası içerisinde aşırtma bir vuruş yapan Dries Mertens skoru 2-0 yaptı.

Derbide ilk yarı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

59. dakikada Lucas Torreira'nın pasında ceza sahası içerisinde rakiplerinden sıyrılan Gabriel Sara durumu 3-0'a getirdi.

63. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Abdülkerim Bardakcı'nın ceza sahası içerisinde yaptığı müdahalenin ardından Fred yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Edin Dzeko kaleci Muslera'nın da müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

Mücadelenin kalan bölümünde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe rakip kalede tehlike yaratsa da gol sesi çıkmadı ve Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla ligde 6'da 6 yapan Galatasaray puanını 18 yaptı ve liderliğini sürdürdü, 13 puanda kalan Fenerbahçe ise 2. sırada yer aldı.

Galatasaray ligin 7. haftasında evinde Kasımpaşa'yı konuk edecek, Fenerbahçe ise deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.

Bu mağlubiyetle birlikte Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki 32 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.