Süper Lig'de 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray!

Ankaragücü Galatasaray Süper Lig
Süper Lig'de 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray!

Süper Lig'in 36. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 7. ve 39. dakikalarda Mauro Icardi, 73. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 78. dakikada Sergio Oliveira kaydetti.

Ankaragücü'nün tek golü ise 7. dakikada Joao Milson'dan geldi.

Bu sonucun ardından puanını 82'ye yükselten Galatasaray, bitime 2 hafta şampiyonluğunu ilan etti.

Son olarak 2018/2019 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Sarı-kırmızılılar, toplamda 23. Süper Lig şampiyonluğuna ulaşarak bu alandaki en yakın rakibi Fenerbahçe'yle (19 şampiyonluk) aradaki farkı da 4 şampiyonluğa çıkardı.

Sarı-kırmızılılar ligde gelecek hafta derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek, son hafta ise Hatayspor ligden çekildiği için hükmen galip sayılacak.

Icardi Kerem Galatasaray

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN KASAPOĞLU'NDAN ŞAMPİYON GALATASARAY'A TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kasapoğlu Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray ve taraftarlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu olan Galatasaray Spor Kulübü'nü, taraftarını ve tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Kasapoğlu ise tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı: "Spor Toto Süper Lig'in 2022-2023 sezonunda şampiyon olarak ipi göğüsleyen Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Gösterdiği başarılı performansın ardından şampiyonluk yarışını zirvede tamamlayan sarı-kırmızılı ekibin bu başarısında emeği geçen başta futbolcular ve teknik ekip olmak üzere, yönetimi ve bütün Galatasaray camiasını kutluyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Ankaragücü Süper Lig Ankaragücü-Galatasaray maçı Galatasaray eksik oyuncular