Messi yeniden... 'Son tango' öncesi nasıl gaza bastı?

Lionel Messi
Messi yeniden... 'Son tango' öncesi nasıl gaza bastı?

PSG'nin Arjantinli yıldızı Lionel Messi, hayal kırıklığı şeklinde sona eren geçen sezonun ardından bu sezon yeniden vites yükseltti. Kariyerinin son Dünya Kupası'nda boy göstermeye hazırlanan 35 yaşındaki yıldız bu sezon gol ve asist rakamlarıyla da kupa öncesi heyecan yaratıyor.

Bir devrin kapanmasına az bir zaman kaldı. Sporseverler için kabul etmesi güç ancak nasıl Usain Bolt, Roger Federer, Serena Williams emekliye ayrıldıysa Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi de bir gün yeşil sahaya son kez futbolcu olarak çıkacak. Haliyle futbol dünyasında tatlı bir heyecan yaşanmakta. Ronaldo ve Messi'nin son demlerinde olabildiğince tadını çıkarmak istiyoruz. Portekizli için İngiltere'de işler geçen sezon fena değilken Arjantinlinin sürpriz Fransa macerası çok da iyi başlamamıştı. Bu sezon ise roller değişti. Cristiano Ronaldo, Manchester United'da nadiren şans bulurken Lionel Messi atmaya ve attırmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Messi fanları için keyifler yerinde. Öte yandan bu form grafiği başka bir beklentiyi de beraberinde getiriyor. 35 yaşındaki Arjantinli yıldızın vites artırmasının özel bir sebebi olabilir. Bu sebep muhtemelen yaklaşmakta olan Dünya Kupası... Ekim ayının ilk günlerinde ESPN'e açıklamalarda bulunan Lionel Messi, Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2022 Dünya Kupası hakkında şunları söylüyordu:

“Dünya Kupası için gün sayıyorum. Gerçek şu ki evet, biraz gerginlik var zira oynamak için sabırsızlanıyoruz. Öte yandan turnuva öncesi her zaman bir miktar tansiyon yaşanır.”

Söz konusu demeci “Bu sizin için son Dünya Kupası mı olacak?” sorusu takip etti. Gelen cevapla yer yerinden oynayacaktı:

“Evet, bu son olacak.”

Bireysel olarak elde ettiği 7 Ballon d'Or'a ek olarak kariyerinde dört kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan, 10 kez La Liga'yı kazanan, bir kez Ligue 1'da zafere ulaşan ve 3 kez de Kulüpler Dünya Kupası'nı zirvede bitiren Messi, 2021'de ise Arjantin'le Copa America'yı kazanmış ve milli formayla yaşadığı inişli, çıkışlı, tartışmalı serüvende nihayet bir majör kupaya uzanmıştı.

Messi yeniden... 'Son tango' öncesi nasıl gaza bastı? - Resim : 1

Fakat ne olursa olsun “tüm zamanların en iyisi” tartışmasında Euro 2016'da Portekiz'le zafere ulaşan Cristiano Ronaldo'ya net bir fark atabilmek için Messi'nin tek bir kupa kazanması yeterli olabilir. O kupa da Dünya Kupası. Böylece Arjantin'de ve pek çok futbolseverin gözünde “Maradona'ya yaklaşamaz bile” pozisyonundan da kurtulabilir Messi.

SON TANGO...

Cristiano Ronaldo'nun kıta çapındaki milli takım başarısını yakalayan Messi şimdi de “son tangosunda” Maradona'nın 1986'da tarihe işlediği Dünya Kupası zaferini yenilemek istiyor. Bunun olağanüstü bir final olacağı açık ve Messi de bu heyecanla vitesi yükseltmiş durumda.

Barcelona'dan gözyaşlarıyla ayrıldıktan sonra Paris Saint-Germain'e imza atan yıldız isim, geçen sezon takımıyla şampiyonluğa ulaşsa da bekleneni verememiş ve Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığına uğramıştı. Forma giydiği 34 maçta 11 gol atıp 14 de asist yapan Messi 2005'ten bu yana ilk kez Ballon d'Or'a aday gösterilmedi.

Arjantinli bu sezon ise 14 maçta 8 gol ve 8 asiste imza atmış durumda. Messi bu parlak performansını yine bir rekorla da taçlandırdı. Paris Saint-Germain'in Benfica'ya konuk olduğu ve 1-1 biten maçta PSG'nin tek golüne imza atan Arjantinli, Devler Ligi'nde 40 farklı takıma gol atmayı başaran ilk oyuncu oldu. Öte yandan Messi'nin 39 farklı takıma gol atmışken de zirvede tek başına olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİNÇ ÖNLEM OLAY OLDU!

Büyülü sol ayağın yarattığı tehdit ise hiç azalmıyor gibi. 16 Ekim'de PSG, Marsilya'yı konuk ederken ev sahibinin 1-0 kazandığı müsabakanın 35. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Marsilya kalecisi Pau Lopez, PSG'nin ceza yayı içinde kazandığı frikikte topun başına geçen Messi'ye karşı öyle bir önlem aldı ki sosyal medya o anın görüntüleriyle çalkalandı. Tüm takımı ceza sahasına toplayan Lopes adeta çift baraj kurdurdu. Buna rağmen tüm oyuncuları geçen topun direkten dönmesi de Messi'nin asla eskimeyen yeteneğinin ve sihrinin ispatı gibiydi.

Her şeyin yanında Neymar ve Mbappe'nin de hem takım içinde hem de milli takımlarıyla hedefleri olduğunu belirtmek gerek. Neymarlı Brezilya, turnuvanın favorisi. Son şampiyon Fransa'nın süperstarı Mbappe de 2022'yi heyecanla bekliyor. Yine de bu iki favorinin yanında Messi sahada olduğu sürece Arjantin'in şansı hiç küçümsenemez.

Ek kaynaklar: FIFA, Marca, L'Equipe, Goal, The Athletic

Kaynak: Web Özel

Lionel Messi