Acı biber tutkunlarına uzmanından kötü haber: Bağımlılık yapıyor
Vücuda pek çok faydası olduğu bilinen acı biberin aşırı tüketilmesi, bağımlılığa yol açıyor. Uzmanlar, acı biber bağımlılığının belirtilerini sıraladı.
Vücuda pek çok faydası olduğu bilinen acı biberin aşırı tüketilmesi, bağımlılığa yol açıyor. Uzmanlar, acı biber bağımlılığının belirtilerini sıraladı.
Son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan sağlıklı yaşam alışkanlıklarından biri daha ortaya çıktı. Daha sağlıklı bir yaşama adı atmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği zencefili suyu her gün içene mikroplar bile bulaşmaya korkuyor.
Bariatrik Cerrahi Diyetisyen Cansu Arslan, kış aylarında besinlerin gücünden faydalanarak vücut sıcaklığını daha iyi tutabilmenin mümkün olduğunu söyledi.
Uzmanların, derisindeki jelatinin içinde kolajen barındırdığını açıkladığı hamsiye, kadınların ilgisi bir hayli arttı. Gençlik iksiri olarak anılan kolajeni bünyesinde barındıran hamsi, yok satmaya başladı.
Domates suyunun, tifo hastalığına sebebiyet veren Salmonella typhi bakterisi dahil birçok bakteriyi öldürebileceği ortaya kondu.
Son dönemde kadınların vazgeçemediği alışkanlıklardan biri haline gelen kalıcı oje uygulamasına yönelik uzmanlardan bir uyarı daha geldi. İşlemin yaptırılacağı salonlardaki hijyenin önemine dikkat çeken uzmanlar, tırnakları 15 gün havalandırma önerisinde bulundu.
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, sebze ve patates kızartması yağının israf olmaması düşüncesiyle biriktirilip, birkaç kez kullanılmasının, insanlarda kalp damar rahatsızlıklarına, ilerleyen yıllarda da kanser gibi ölümcül hastalıklara neden olabileceğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü, 2023 yılında Avrupa bölgesinde kızamık vakalarının önceki yıla oranla 30 kat arttığını açıkladı. Özellikle İstanbul'da vaka sayılarının yüksek olduğunu vurgulayan uzmanlar, bir kez daha aşının önemine dikkat çekti.
Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.
Uzmanlar, fareler üzerinde yaptıkları araştırmada yağ hücrelerinin “enerji yakma yeteneğini kaybetmesinden” tek bir genin sorumlu olduğunu keşfetti.