Paranın Kripto Hali

Seçim sonrası ne olacak?

Seçim sonrası ne olacak?

Ekonomide son bir haftadır ilginç gelişmeler yaşanırken, piyasaların nabzı da dalgalı seyrediyor. Herkesin en çok merak ettiği ise seçim sonrası önümüzdeki bir yıllık süreçte neler yaşanacağı...

28 Mart 2024
Kiracının çilesi bitmiyor

Kiracının çilesi bitmiyor

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, Türkiye'de yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı İstanbul'da. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle ev almak giderek zorlaşırken, İstanbul’da satılan her 10 evden 7'si ikinci el konuttan oluşuyor. Ev alamayanların arsaya yönelimi de sürüyor.

26 Mart 2024
Konut satışları neden düşüyor?

Konut satışları neden düşüyor?

Gayrimenkul sektörünün son açıklanan raporu konut satışlarının son 8 yılın en düşük seviyesine indiğini ortaya koydu. Sektör temsilcileri ise umutların seçim sonrasına kaldığını belirtirken; vatandaşın yüksek faiz yerine konuta yöneleceğini söylüyor.

25 Mart 2024
Sıradışı seçim kampanyası

Sıradışı seçim kampanyası

Türkiye’de ilk kez bir belediye başkan adayı seçim kampanyasına fon oluşturmak amacıyla NFT satışı yapmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Taylan Yıldız, yaptığı büyük boy NFT resmini destek olmak isteyenler için piksel piksel satışa çıkardı.

16 Mart 2024
Bir porsiyon 400 TL eder mi?

Bir porsiyon 400 TL eder mi?

Türkiye'nin "Milli yiyeceği" sayılan et döner fiyatları cep yakıyor. İstanbul'da 100 gramlık pide veya porsiyon döner 200 TL'den satılırken, bu fiyat bazı semt ve mekanlarda 400 TL'nin de üzerine çıkıyor. Artan döner fiyatları Almanya'da bile tartışmalara neden olmuş durumda.

15 Mart 2024
İngiltere Eyüp'ten daha ucuz

İngiltere Eyüp'ten daha ucuz

Ev almak isteyenler artık Avrupa'ya yöneliyor. İstanbul Eyüp'teki yeni dairelerin fiyatı 9-15 milyon TL arasında değişirken, İngiltere'de ise yeni bir ev 4,5 milyon TL'ye satılıyor. Öyle ki, Charlize Theron''un 118 milyon TL'ye sattığı lüks malikane fiyatı ile Nişantaşı'nda 4+1 daire aynı fiyatta.

11 Mart 2024
Enflasyon beklentinin üzerinde

Enflasyon beklentinin üzerinde

Ekonomide ilk çeyrek tablosunun nasıl şekilleneceği merak edilirken, Şubat ayında TÜFE bir önceki aya göre yüzde 4.53 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış kaydetti. Dış ticaret açığı 30 milyar dolar azalırken, JP Morgan ise yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 44.7 olarak duyurdu.

07 Mart 2024
Ticari emlak hareketliliği

Ticari emlak hareketliliği

Pandemi döneminde evden çalışmayla birlikte düşüşe geçen ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı. Küresel raporlar bu yıl için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları özellikle lüks ofise talebin artığını, firmaların bu alanda fonlar oluşturduğunu söylüyor.

27 Şubat 2024
Dolar'ın tahtını yıkacak mı?

Dolar'ın tahtını yıkacak mı?

Rusya'nın, “Türk-Rus Bankası” önerisi iki ülkenin bankacılık sisteminde merak konusu oldu. Yerel paralarla ödemeye imkan sağlayan finansal sistemin dolar hegemonyasını kıracağı belirtilirken, Türk-Rus Bankası'nın ABD'nin hedefi olmadan nasıl kurulacağı tartışılıyor.

23 Şubat 2024
İkinci eve vergi fiyatı düşürür mü?

İkinci eve vergi fiyatı düşürür mü?

Merkez Bankası'nın "ikinci evi olana vergi" önerisi merak konusu oldu. Kısa vadede fiyatların düşebileceğini belirten sektör temsilcileri, uygulamanın önündeki zorlukları 'haberglobal.com.tr'ye anlattı. En büyük çekince ise Türkiye'de kimsenin 'malına hissedar almak' istememesi.

15 Şubat 2024
Yayın Akışı
01:00 Müzakere (Tekrar)
05:00 Haber Bülteni
06:00 Haber Bülteni
07:00 Haber Bülteni
08:00 Haber Bülteni