Farah Zeynep Abdullah MS şüphesiyle test yaptırmıştı…. Ünlü oyuncudan sağlık durumuyla ilgili açıklama

Masumlar Apartmanı Dizi Haberleri
Farah Zeynep Abdullah MS şüphesiyle test yaptırmıştı…. Ünlü oyuncudan sağlık durumuyla ilgili açıklama

Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah, önceki gün Etiler'de görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde MS (Multipl Skleroz) hastalığı başlangıcı şüphesiyle tetkikler yaptıran oyuncu konuyla ilgili konuştu.

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah önceki gün Etiler’de maskesiz görüntülendi. 31 yaşındaki oyuncu, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün bir parkta köpeğini gezdirdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan maske kuralını ihlal eden oyuncu, basın mensuplarını ‘Yaklaşmayın’ diyerek uyardı. 

Farah Zeynep Abdullah MS şüphesiyle test yaptırmıştı…. Ünlü oyuncudan sağlık durumuyla ilgili açıklama - Resim : 1

“HASTALIK İŞTE GELİYOR”

Geçtiğimiz günlerde MS (Multipl Skleroz) hastalığı başlangıcı şüphesiyle tetkikler olduğunu açıklayan oyuncu, "Ben sosyal medyayı kullanıyorum. Oradan konuşuyorum" dedi. Sorular tekrar sorulunca Abdullah, "Hastalık işte geliyor" şeklinde konuştu.

Farah Zeynep Abdullah’ın test sonuçlarında MS olmadığı öğrenildi.

TRT 1’in iddialı dizisi masumlar Apartmanı’ndan ayrılacağı iddialarını ise oyuncu “Yok” diyerek yalanladı. 

MS HASTALIĞI (MULTİPLE SKLEROZ) NEDİR?

Multipl Skleroz (MS) hastalığı, etkisini merkezi sinir sisteminde gösteren ve ataklarla kendini belli eden kronik sinir sistemi hastalığıdır.

Bağışıklık sistemi vücudu dışarıya karşı korurken kendi hücrelerini tanır. Ancak bilinmeyen nedenden dolayı sistem bozulduğunda, bağışıklık sistemi kendi hücrelerine özellikle de sinir iletimini sağlayan beyin ve omurilikteki hücrelere karşı saldırı düzenler.

Beynin vücuda gönderdiği elektrik sinyalleri sayesinde hareket ve koordinasyon sağlanır. Sinir hücrelerini koruyan ve görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olan, sinir hücrelerinin etrafındaki örtü gibi kılıflara miyelin adı verilir. Bağışıklık sistemi miyelin kılıflarına saldırdığında ‘plak’ adı verilen hasarlı bölgeler oluşur. Bunun sonucunda yürüme, konuşma, görme gibi eylemlerde bozulmalar olabilir, bunlara MS atakları denir.

Ancak miyelin tabakası kendini tekrar yeniler ve hastalar günlük yaşamına geri döner. Ataklar 1 hafta, 3 ay, 1 yıl gibi farklı zamanlarda olabilir. Her MS hastası için atak süreleri farklıdır. Günümüzde ilaçlar, fizik tedavi ve diğer yöntemlerle ataklar önlenebilmekte, sayısı ve şiddeti azaltılabilmektedir.

MS hayatı tehdit eden bir hastalık değildir. Bazı hastalarda ileriki yaşlarda hareket ve bazı bilişsel kayıplara rastlanabilir. Hastalığın kesin tedavisi olmasa da günümüzde tıptaki gelişmeler, erken tanı ve doktor kontrolünde alınacak önlemler, yaşanan sıkıntıları azaltmaktadır.

Kaynak: Haber Global TV

Masumlar Apartmanı dizisi haberleri dizi haberleri Farah Zeynep Abdullah MS hastalığı nedir