Kraliçe Elizabeth

Kraliçe Elizabeth

Kral VI. George'un 6 Şubat 1952 günü, uzun süren hastalık ve İkinci Dünya Savaşının karanlık günlerinde liderlik yapmanın getirdiği gerilimin ardından hayatını kaybetmesiyle, babasının sağlığından dolayı İngiliz Uluslar Topluluğu ülkelerini kapsayan bir kraliyet gezisine başlamak üzere Kenya'da bulunan Prenses Elizabeth, 25 yaşındayken tahta çıkmayı kabul etti, taç giymesi ise 16 ay sonra gerçekleşti. 

6 Şubat 1952'de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Günümüzde ise bu ülkelerin yanı sıra, Jamaika, Barbados, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in kraliçesidir. 

Dünyanın halen hüküm süren en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. Prens Philip ile evli olan Kraliçe'nin Charles, Anne, Andrew ve Edward adlı dört çocuğu bulunmaktadır.