THY'den "sefer iptali" açıklaması

Türk Hava Yolları Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika haber
THY'den "sefer iptali" açıklaması

Son dakika haberi... THY'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı varış ve çıkışlı toplam 41 sefer yarınki hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Son dakika haberi...

THY (Türk Hava Yolları) tarafından İstanbul havalimanı çıkış/varışlı seferler hakkında yapılan açıklamada hava muhalefeti nedeniyle 41 seferi iptal edildiği bildirildi. 

THY tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"23.12.2023 (Yarın) tarihinde Madkom (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca, İstanbul Havalimanı kalkışlı/varışlı toplam 41 seferimiz hava muhalefeti nedeniyle iptal olmuştur."

 

 

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük güncel hava tahmin raporuna göre yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış, kar ve fırtına bekleniyor. MGM, özellikle Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz kıyılarını kuvvetli fırtınaya karşı uyardı. Antalya ili için kuvvetli sağanak ve Çankırı ilin için ise kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı. 

Yurt genelinde etkili olması beklenen soğuk hava, kar yağışı, fırtına ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlar Valilikler tarafından uyarıldı. Açıklamalarda vatandaşlardan olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV