Valilikten 'kar yağışı' uyarısı: Yarın akşam saatlerinde başlayıp pazar sabahına dek sürecek

Çankırı hava durumu Gündem haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Valilikten 'kar yağışı' uyarısı: Yarın akşam saatlerinde başlayıp pazar sabahına dek sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Çankırı için kar yağışı uyarısının ardından bir açıklama da Valilikten geldi. Çankırı Valiliği yarın akşam başlayıp pazar sabahına dek etkili lması beklenen kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Yurdun birçok yerinde soğuk hava, sağanak yağış ve kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Çankırı ili için 'kar yağışı' uyarısı yapıldı.

Yarın akşam saatlerinde başlayarak pazar günü sabah saatlerine dek etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle Çankırı Valiliği vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların, uzun süre etkisini gösterecek kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

 Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, yarın akşam saatlerinden pazar günü sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Çankırı Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısının ardından açıklamada bulundu. Yarın akşam saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının Pazar günü sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğinin belirtildiği açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

 Açıklamada, “Cumartesi akşam saatlerinden itibaren başlayarak Pazar sabah saatlerine kadar, Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Ilgaz ve Bayramören ilçelerimizde kar yağışı beklenmektedir. Rüzgar, Cumartesi ve Pazar günleri orta kuvvette ve kısa süreli kuvvetli esecektir.

Vatandaşlarımızın soba zehirlenmeleri ve diğer aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: İHA