TBMM Genel Kurulu'nda Başkomutan tartışması

CHP TBMM AK Parti
TBMM Genel Kurulu'nda Başkomutan tartışması

Mecliste AK Parti ve CHP bir kez daha karşı karşıya geldi. CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri tartışmanın fitilini ateşledi. Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Türk Ceza Kanunu'nun 299. Maddesi olan ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçunun yürürlükten kaldırılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda Ak Parti'nin Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifinin, doğrudan gündeme alınmasına yönelik önergesi görüşülecekti.

CHP adına kürsüye Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır çıktı. CHP'li vekilin "Erdoğan'dan başkomutan olmaz" sözleri tartışmanın fitilini ateşledi. 

"TSK'YA HAKARET ETMİŞ BİR ADAMSIN"

Başarır'a AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak tepki gösterdi. Bak,  "Sen Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret etmiş bir adamsın" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BİRBİRİNİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Oturumu yöneten Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tansiyonu düşürmeye çalışsa da başarılı olamadı. Bilgiç, tartışma hararetlenince oturuma ara verdi. Ancak verilen ara da tansiyonu düşürmeye yetmedi. Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. 

Gerilimin artması üzerine MHP ve İYİ Parti milletvekilleri de araya girdi.

Tartışma kavgaya dönüşmeden sona erdi. 

Kaynak: AA