SON DAKİKA! Sivas'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem oldu

DHA
Deprem Son depremler son dakika Gündem haberleri

Alınan son bilgilere göre Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Sarsıntının ardından 4,1 şiddetinde bir artçı deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'da, merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,57 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Sivas AFAD yetkilileri, şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediğini, ilk belirlemelere göre can kaybı ve yıkımın olmadığını, ekiplerin sahadaki çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

ARTÇILAR MEYDANA GELDİ

 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından 3,3,  3,1 ve 4,1 şiddetinde 3 artçı sarsıntı kaydedildi. 

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan il merkezindeki okullar bugün tatil edildi. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerine yer verdi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Vali Şimşek, Sivas'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek 'İl genelinde taramalarımız devam etmekte olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir.' dedi.