Dışişleri: Türklere yönelik "10 Yunan adasında 7 günlük vize" uygulaması AB Komisyonundan geçti

yunanistan Türkiye Dünya haberleri Dışişleri Bakanlığı AB
Dışişleri: Türklere yönelik "10 Yunan adasında 7 günlük vize" uygulaması AB Komisyonundan geçti

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonunca onaylandığı bildirildi.

Son dakika haberi...

Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonunca onaylandığı bildirildi.

Türk vatandaşları 10 Yunan adasına kapıda alabilecekleri 7 günlük turist vizesi ile kolayca turistik ziyaret gerçekleştirebilecek. Koronavirüs döneminden önce de var olan uygulama, kapsamı genişletilerek geri döndü. 

"AB KOMİSYONUNDA ONAYLANDI YÖNETMELİK HAZIRLANIYOR, UYGULAMANIN RESMEN BİLDİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Yunanistanlı yetkililer, Cumhurbaşkanımızın Atina’yı ziyaretleri sırasında, vatandaşlarımızın on Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve yedi gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu tarafımıza aktardılar. Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz."

 

 YUNAN MAKAMLARIYLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanlığından aktarılan bilgilere göre, kapıda vize uygulaması ile ilgili konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerinin sürdüğü aktarıldı. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV