Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya mesajı

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz, bizden NATO üyeliği isteyeceksiniz. NATO bir güvenlik oluşumudur. Bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'evet' diyemeyiz. Bu yanlış bir kere Yunanistan'da yapıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı Türkiye'nin tutumu için çok önemli mesajlar verdi. 

"Hem PKK/YPG'ye her türlü desteği verip hem de NATO üyeliği için destek istemek tutarsızlıktır" diyen Erdoğan, "İsveç'te en son yapılanlar ve 30 teröristi istedik vermeyiz dediler. Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz, bizden NATO üyeliği isteyeceksiniz. NATO bir güvenlik oluşumudur. Bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'evet' diyemeyiz. Bu yanlış bir kere Yunanistan'da yapıldı. Müslüman bir kere sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. İsveç'te hala yürüyorlar. Paçavraları ile oradalar. Türkiye artık bu işe onların baktığı gibi bakmayacak" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak tarihimizde yerini alan 19 Mayıs, milletimizin kendi yolunu çizme iradesinin sembolüdür. Samsun'dan başlayıp Ankara'da devam eden, Cumhuriyet'in ilanı ile taçlanan sürecin şanı da, şerefi de, gurur da milletimize aittir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele zaferinde emeği olan herkesi rahmetle yad ediyorum. 

Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Çeşitli coğrafyalarda, Kıbrıs başta olmak üzere başka devletler de kurduk. Bu silsilenin liderliğini yürüten son devletimiz Türkiye'nin 100. yıl dönümünü, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefine adadık. İnşallah AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki dönemde de eser ve hizmet siyasetimizle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Geçen hafta hizmete açtığımız Rize - Artvin Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi bu yıl hayata geçirdiğimiz dev projelerden biridir. Azerbaycan Devlet Başkanı Sayın İlham Aliyev'e, Sayın Bahçeli'ye, Sayın Destici'ye ve tüm milletimize, o heyecanı bizlerle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. 

Dünyada deniz üzerinde 5 havalimanı var, ikisi bizim üzerimizde. Ordu-Giresun ve Rize-Artvin. Biz açılış töreninde milletimizin heyecanını, mutluluğunu, şükran duygularını bizzat gördük. Bu havalimanının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

"2023 FİNAL DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAKTIR"

2023 bizim için bir final değil, büyük ve güçlü Türkiye hedefi için yeni bir başlangıç olacaktır. Esasen AK Parti'nin kazandığı her seçim böyle bir başlangıçtır. Darbecilere ve onları maşa olarak kullananlara cevabımızı 2018 Haziran seçimleriyle verdik. 2023 seçimleri de büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin kilit taşı olacaktır. Bu tablo, bölgemiz ve ülkemiz üzerine hesapları da olanların dikkatini çekmektedir. Bunlar eskiden ülkemizde başka çevrelerle çalışıyorlardı. 

Yalanı, iftirayı, tehdidi, yüzsüzlüğü siyaset diye pazarlayan, ülkenin, milletin hayrına söyledikleri tek söz, yaptıkları tek iş olmayan karikatür tiplerin cesaretlerinin arttığını görüyoruz. Milletimiz Demokrat Parti'den beri bunlara şamar üstüne şamar indirmesine rağmen, bu habis zihniyetin yoluna devam etmesini ibretle izliyoruz. 

SADAT AÇIKLAMASI

CHP İstanbul İl Başkanı'nın mahkumiyet kararının bazılarının onanmasının ardından bize yönelik iftira kampanyasına başladılar. Bu süreçte ettikleri her kem sözün, attıkları her iftiranın hesabını hukuk önünde vereceklerdir. Diyelim ki burada kuyruk acıları var, ardından mantıkla ilgisi olmayan bir SADAT tantanası çıkarttılar. SADAT, 2012 yılında kurulan bir şirkettir. Bu şirket uzun yıllar sömürge altında kalmış İslam ülkelerine yönelik çalışmalar yapıyor. CHP'nin başındaki zat baskın yapar gibi şirket önüne gitmiştir. Cevaben bir kez daha ve tüm kalbimle diyorum ki, başaramayacaksınız. 

SADAT'ın yöneticileri ile kendileri ile hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim kullandığımız bir darbeci bir kuruluş, oluşum olduğunu söyleyecek kadar, bu başkan terbiyesizleşiyor. Bay Kemal, ne dersen de, sen sabahtan akşama yalanla yatıyorsun, yalanla kalkıyorsun. Bu yalanların da yine tutmayacak. Oturun bizimle birlikte nasıl çalışabileceğinizin hesabını yapın, inanın sizin için böylesi hem daha kolay hem daha doğrudur. Biz insanlığımızı, diplomatik nezaketimizi gösterelim de, varsın onlar kendi bildikleri yoldan yürüsünler. Karşımızdaki habis zihniyet boş durmuyor. Merhum bir yazarımız bu tipleri, yerinden sayanlar, yürüyenlerden daha fazla ses çıkarır diye tarif ediyor. 

ATATÜRK HAVALİMANI TARTIŞMASI: DERLERİ İSMİ KALKAN YAPIP KİRLİ GÜNDEMLERİNİ İNŞA ETMEKTİR

SADAT tartışması bitmeden bu defa Atatürk Havalimanı'nda inşa edeceğimiz Millet Bahçesi'ne binbir yalan ile saldırmaya başladılar. Bilindiği gibi, Osmanlı döneminde kurulan Demokrat Parti döneminde uluslararası uçuşa açılan bu tesisin adı Yeşilköy Havalimanı'ydı. 12 Eylül'den 28 Şubat'a kadar tüm darbecilerin ihaneti gizlemek için en önemli araç hep Atatürk maskesi olmuştur. 12 Eylül darbecilerinin başı Evren de Yeşilköy'ün ismini Atatürk yaparak aynı yolu izlemiştir. Atatürk ismi üzerinden fırtına koparanların hiçbiri bu hakikati dile getirmez. Dertleri ismi kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Gerçekten Atatürk hassasiyeti olsaydı, kendilerine Mustafa Kemal'in itleri diyenlerden hesap sorarlardı. Bu hesabı soramayanların attıkları iftiralar ortada. 

Atatürk Havalimanı'nın bir pisti hem hastaneye hizmet vermek hem de ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere faaliyette tutulmaktadır. İstanbul'un belediye başkanı olduğum dönemde 1 milyon 250 bin ağaç diktik. Ağaca hasret olan İstanbul'u yeşillendirelim diye. Kalkıyorsun, bizimle yeşilde yarışmaya yelteniyorsunuz. Şu anda başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere bugüne kadar kaç tane millet bahçesi yaptınız, bize bunu ispatlayın. Bu zat geçmişte, Millet Bahçesini öyle bir sahiplenmişti ki, kendisinin telefonunu dinleyip projeyi ondan çaldığımızı iddia etmişti. İşimiz gücümüz yok bay Kemal dinleyeceğiz, sen işine bak. Bir de burada konutlar yapılacakmış, yalana bak. Böyle bir şeyin olması söz konusu olamaz dedim. 

"SEN MAĞARADA YAŞAYANLARLA SİYASİ ORTAKLIK YAPIYORSUN"

(Kılıçdaroğlu'nun "O süreç içinde bizim önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal oraya gitmişti. Aliya İzzetbegoviç ile onun yaşadığı yerde, mağarada görüşmüşlerdi. O zaman da desteğimizi ifade etmiştik" sözleri) Bay Kemal sana bir şey hatırlatıyorum. Sen mağarada yaşayanlarla siyasi ortaklık yapıyorsun. Onlarla sen yoluna devam et. Ortaklığını sürdürdüğün mağaradakilerin hali ortada. Tavsiye ediyoruz, gel bir an önce onlardan kurtul, yoksa durumun iyi değil. Tarihe altın harflerle yazılan Boşnak direnişinde hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle yad ediyorum. 

"29 MAYIS'I ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KUTLAYACAĞIZ"

Varsın onlar İstanbul'a hizmet diye, biraz komik olacak ama, musluk açmaya devam etsinler. 29 Mayıs'ı Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız. Biz orada 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'ni kutlayacağız, ağacı dikeceğiz, bahçenin temelini de atacağız.

CHP'nin yabancı düşmanlığına karşı çıkıyor, sonuna kadar mağdurların yanında yer aldığımızı söylüyoruz. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO BAŞVURUSU

NATO çeşitli arayışlar içinde. Kimi adımlar da atılıyor. Ukrayna krizinin ardından bölgede sergilenen dayanışma ve işbirliğini, seferber edilen kaynakları, biraz gözlerimiz dolarak biraz da tebessümle izliyoruz desek yeridir. Biz yıllardır, yanı başında büyük çatışmalar yaşanmış NATO müttefiki olarak bu tabloyla hiç karşılaşmadık. Müttefiklerimizden tek beklentimiz Türkiye'nin de kendi sınırlarını koruma çabalarına aynı şekilde yaklaşmalarıdır. Müttefiklerimizden hassasiyetlerimizi anlamalarını, mümkünse destek vermelerini bekliyoruz. Bizim terör örgütlerinin saldırılarına karşı sınırlarımızı korumak gibi bir hassasiyetimiz vardır. PKK ve DEAŞ'ın sınırlarımıza dayandığı dönemde ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürüldüğü günleri unutmadık. Şartlar ne olursa olsun biz ortak tarih ve medeniyet mirasıyla bağlı olduğumuz insanlara sırtımızı dönemeyiz. Önümüze getirilen her teklife sorgusuz sualsiz evet diyeceğimiz anlamına gelmiyor. Hem PKK/YPG'ye her türlü desteği verip hem de NATO üyeliği için destek istemek tutarsızlıktır.  

"TÜRKİYE ARTIK BU İŞE ONLARIN BAKTIĞI GİBİ BAKMAYACAK"

İsveç'te en son yapılanlar ve 30 teröristi istedik vermeyiz dediler. Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz, bizden NATO üyeliği isteyeceksiniz. NATO bir güvenlik oluşumudur. Bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'evet' diyemeyiz. Bu yanlış bir kere Yunanistan'da yapıldı. Müslüman bir kere sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. İsveç'te hala yürüyorlar. Paçavraları ile oradalar. Türkiye artık bu işe onların baktığı gibi bakmayacak. Gelin Türkiye'nin haklı harekatlarına destek verin, en azından ayağımıza çelme takmayın. 

SURİYE'DEKİ EVLER

Belirlediğimiz 13 ayrı yerleşim yerinde, toplamda 1 milyon nüfusu barındıracak konutları yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda inşallah kalıcı konutların sayısını daha artıracağız. Hedefimiz 100 bin konut. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti TBMM AK Parti Grup toplantısı