Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatına mesajlar: Sakın örnek almayın

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. AK Parti teşkilatına mesaj veren Erdoğan, "Lafa gelince davadan söz edip sıra fedakarlığa gelince hemen istikameti bozanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, "Siyasette de elbette kötü örnekler vardır, olacaktır" diyerek teşkilata seslendi. Erdoğan, "Proje üretmek yerine sadece siyaha beyaz, beyaza siyah diyerek güya siyaset yapanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Değişim hayatın bir gerçeğidir ama ilkesizliği, tembelliği yüceltmeye kalkanların akıbeti de hep mahcubiyettir. Lafa gelince davadan söz edip sıra fedakarlığa gelince hemen istikameti bozanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Nihayetinde nerede duracaklarını kendileri dahi bilemez. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkesine gözünü kırpmadan ihanet edenler göreceksiniz. Sakın örnek almayın" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu gurur tablosu, sizlere olan inancımızı, güvencimizi artırmıştır. Kongremizde gençlik kolları başkanlığımıza aday gösterdiğimiz Eyyüp Kadir İnan'ı şimdiden tebrik diyorum. 81 vilayetimiz ve ilçelerimizde yapılan kongrelerde gençlik kollarımızda görev alan kardeşlerimiz ayrı ayrı tebrik ediyorum.

İzmir, 2023'e hazır mıyız? Bu sözü verdiğinize göre, İzmir 2023'te gümbür gümbür gelecektir. Gerek Kocaeli, gerek İstanbul'u ile, Hatay'ı ile, bu salonu tıklım tıklım dolduran gençlerimizle beraber inşallah sadece 2023 değil, 53 ve 71, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 

Gençlik kollarımız, bilir misiniz, şu anda Türkiye'nin tüm siyasi partilerde üye kaydı noktasında bir numaradır. Hiçbir siyasi partide şu anda bizim gençlik kollarımız kadar üye kaydına sahip olan bir başka parti yok. Topunu getirin, bizim gençlerimiz kadar değil. Eğer yaş konusu olmamış olsa sayı 1 milyonda kalmaz. Şu anda sayı yaştan dolayı 1 milyonda kalıyor. Hanımlarda 5.5 milyon. Hanımlarda da zaten hepsi arkadan nal topluyor. Toplamda da 11.5 milyonu aşan üye kaydına sahibiz. Önümüzdeki dönemde sizlerden de hem partimiz içinde hem diğer faaliyet alanlarında böyle iftihar verici haberler almayı bekliyoruz. AK Parti olarak kadınlarımızı ve gençlerimizi daima yanımızda bulduk. 

AK Parti'nin bugünkü kadim davamızı yarınlara taşıyacak olan siz gençlerimizsiniz. Sizler 2053 vizyonumuzu hayata geçirecek, büyük ve güçlü Türkiye'nin önderleri, mirasçıları olacaksınız. Gençler sizler Asım'ın neslisiniz. Yemen'de, Kudüs'te siz vardınız, siz. Balkanlar'da, Çanakkale'de, Galiçya'da siz vardınız, siz. Gaziantep'te, Şanlıurfa'da siz vardınız, siz. İstiklal Harbimizde, Sakarya'da, Dumlupınar'da, İzmir'de siz vardınız, siz. Kıbrıs'tan Irak'a, Suriye'ye, Karabağ'dan Libya'ya kadar her yerde siz vardınız, siz. Nerede bir ay yıldızlı bayrak yükseldiyse, bayrağı oraya taşıyan da, yere düşürmeyen de Asım'ın nesli olan sizlerdiniz. 15 Temmuz gecesi meydanı hainlere bırakmayıp FETÖ'cüleri hüsrana uğratan, Ömer Halisdemir'ler, Abdullah Olçok'lar, Erol Olçok'lar sizlerdiniz. 

Sizlerle her bir araya gelişimizde ısrarla hayal kurmanızı, hayallerinizin peşinde koşmanızı istiyorum. Hayal olmadan hedefiniz olmaz. Hedefiniz olmadan da hayatınıza yön veremezsiniz. Hayalsiz fethin sonu barbarlığa, hayalsiz devlet adamlığının sonu diktatörlüğe, hayalsiz sanatın sonu hüsrana varır. Biz hayalimizi de, hedefimizi de, mücadelemizi de Allah'ın rızasına adayan bir anlayışın sahipleriyiz. Bizim gençlerimize asırlarca hayal kurmayı unutturmak için çalıştılar. Sadece kendilerine sunulan hayatla yetinen nice nesillerin imanını da, enerjisini de gasp etmeye kalktılar. Uzunca bir süre bu şekilde bizi oyalamayı da başardılar. Ne zaman ki, yeniden hayalleri kurmaya başladık, işte o zaman sis bulutu dağılmaya, gerçek gücümüzü görmeye başladık. 

"KORKAKSIN, BİTİKSİN"

15 Temmuz'u unutmayın, bu kardeşiniz havalimanına indiğinde orada birileri vardı. O birisi tankların arasından oradan kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne sığındı. "Haberim olsaydı beklerdim" dedi. Hayatın korkuyla geçmiş, korkaksın, bitiksin. Senin öyle bir derdin yok. Bu işler korkakların, bitiklerin işi değil. Bu yürek ister, yürek. Sandalda kürek değil, yürek ister, yürek. 

İnşallah teşkilatımıza, gençlere, bu kongreden sonra birer Safahat dağıtacağız. Bu Safahat, gençlerimizin yastık altı kitabı olacak. Sürekli onunla haşır neşir olacaklar. Rabbime beni böyle bir milletin ferdi olarak yarattığı, sizler gibi yol arkadaşları bahşettiği için ne kadar hamdetsem azdır. 

"SAKIN ÖRNEK ALMAYIN"

Siyasette de elbette kötü örnekler vardır, olacaktır. Mesela kendi birikimi ile siyaset basamaklarını tırmanmak yerine başkalarını kötüleyerek bunu yapmaya çalışanlar göreceksiniz. Geçmişte oldu mu? Sakın örnek almayın. Unutmayın, köksüz ağaçların ilk rüzgarda yıkılıp gitmesi gibi, bu tür kötü örneklerin kalibreleri de ilk gerçek imtihanda ortaya çıkar. Yalanı siyasetlerinin merkezlerine yerleştirenleri göreceksiniz, sakın örnek almayın. Mesela, siyaset yolu ile ülkesine, şehrine hizmet etmek yerine kısır hesaplarının peşinde koşanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Halkın gönlünü kazanarak iktidar olmak için çalışmak yerine darbecilerin, dış mihrakların inayetine sığınanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın.  Proje üretmek yerine sadece siyaha beyaz, beyaza siyah diyerek güya siyaset yapanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Değişim hayatın bir gerçeğidir ama ilkesizliği, tembelliği yüceltmeye kalkanların akıbeti de hep mahcubiyettir. Lafa gelince davadan söz edip sıra fedakarlığa gelince hemen istikameti bozanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Nihayetinde nerede duracaklarını kendileri dahi bilemez. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkesine gözünü kırpmadan ihanet edenler göreceksiniz. Sakın örnek almayın.  

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti