Türkiye'nin gözü kabine toplantısında! İşte masadaki başlıklar

koronavirüs Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs
Türkiye'nin gözü kabine toplantısında! İşte masadaki başlıklar

Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanırken, bunun hangi illere ne şekilde yansıyacağı ve olası yeni tedbirler bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında masada olacak. Alınacak kararlar bugünkü toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de saat 16:25 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantının ana gündemi koronavirüs salgını. İllerdeki vaka sayılarında artış masaya yatırılacak.

KISITLAMALAR ARTIRILACAK MI? GÖZLER 3 İLDE

Bugünkü toplantıda kontrollü normalleşme sürecindeki iki haftalık süreç izlenecek, veriler doğrultusunda kararlar alınacak.

Türkiye Covid-19 Risk Haritası'nda gözler özellikle nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir'de olacak.

Kontrollü normalleşme sürecinde iller 4 ayrı gruba ayrılmıştı. İstanbul ve İzmir turuncu kategoride yüksek risk grubunda, Ankara ise sarı kategoride orta risk grubunda yer alıyordu. 

Vakalarda yaşanan artış sonrası, bu 3 il başta olmak üzere birçok ilde risk grubunda değişim söz konusu olabilir.

Tedbirlerin sıkılaşması ya da gevşetilmesi haritanın yeni durumuna göre şekillenecek.

Toplantıda, ülke genelinde aşılama sürecindeki son durum da ele alınacak. Çin, Almanya ve Rusya ile yürütülen aşı tedarik süreçleri ile yerli aşı çalışmaları görüşülecek.

Esnafın durumu da yakından takip ediliyor. Normalleşme adımları kapsamında iş yerlerinin açık kalması için atılacak adımlar değerlendirilecek.

Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı kabinesi kabine toplantısı ne zaman kabine toplantısı saat kaçta koronavirüs tedbirleri yeni koronavirüs tedbirleri