Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'dan Madrid Zirvesi! Biden'dan Erdoğan'a teşekkür

ABD Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden

NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İki lider, görüşme öncesinde basın mensuplarına görüntü verdi. Biden, Ukrayna'daki tahılın çıkarılması konusundaki çabalarından dolayı Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile İspanya'nın başkenti Madrid'de bir araya geldi. 

NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme başladı.

İki lider, görüşme öncesinde basın mensuplarına görüntü verdi ve kısa bir sohbet etti. 

Biden, "Ukrayna'dan tahılın çıkarılması konusundaki çalışmalarından dolayı size teşekkür ediyorum
İsveç ve Finlandiya konusuyla ilgili de teşekkür ediyorum." dedi.

İspanya’nın başkenti Madrid’teki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Liderler, görüşme öncesi basın mensuplarına kısa açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun bir aradan sonra Biden ile bir araya gelmekten memnun olduğunu belirterek, söz konusu NATO Zirvesi’nin gündemi itibariyla yoğun olduğunu aktardı.

Zirvede NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımların Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki sürece de katkı sağlayacağını belirten Erdoğan, Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Türkiye’nin denge politikası yürütme gayreti içerisinde olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki süreci çözmenin gayreti içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz o ki denge politikası ile netice alıp tahıl konusunda da bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım” dedi.

Biden ise, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine verdiği destek ve Türkiye’nin tahıl konusundaki çabalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, Erdoğan ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamındaki görüşmesi sona erdi. NATO Zirvesi öncesindeki görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın basın toplantısı düzenleyecek.

BEYAZ SARAY'DAN İKİLİ GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya ile vardığı üçlü anlaşmayı ve iki ülkenin NATO'ya katılım yolunun açılmasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi. 

 

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugünkü görüşmesinde Finlandiya ve İsveç ile imzalanan üçlü muhtıradan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ve iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin sürmesini arzuladığını bildirdiğini aktardı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki NATO Zirvesi kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile üçlü muhtıra imzalayarak, bu ülkelerin NATO'ya katılımına davetin önünü açmasını memnuniyetle karşıladı." ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Ukrayna'ya desteği de ele aldığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna tahılının ihracatının önündeki Rus engelinin aşılmasının önemine de değinildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Liderler, Ege ve Suriye'de istikrarın korunması konusunu da ele alındı. Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi ve iki lider hükümetleri arasında yakın iletişimin sürdürülmesine vurgu yaptı." ifadeleri kullanıldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

NATO NATO Zirvesi Joe Biden ABD Recep Tayyip Erdoğan