Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden bir araya geldi

ABD Joe Biden Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile ayrı ayrı görüştü. Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden bir araya geldi - Resim : 1

BIDEN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkileri ele alındı. ABD Başkanı Biden, görüşmede, İstanbul’da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkıyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç’in NATO üyeliği sürecinde Türkiye’nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden bir araya geldi - Resim : 2

ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile bir araya geldi. Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, görüşmede, İstanbul’da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti.

Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yunanistan’ın dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti.

İTALYA BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan daha sonra İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi. Erdoğan ve Meloni yasadışı göçü ve Libya krizine çözüm arayışlarını konuştu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşında yaşanan gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bali G20 Liderler Zirvesi ABD Başkanı Joe Biden Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron