Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Gazze Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filistin İsrail Mısır
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştü. Görüşmede, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.

Son dakika haberi...

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de yoğun bombardıman devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin diplomasisi ise sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki duruma ve yapılabileceklere ilişkin Mısır Cumhurbaşkanı ile Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların ilk gününden itibaren sivil can kayıplarının olmaması ve bölgedeki kanın durması için Türkiye tarafından yoğun bir diplomasi yürütülüyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştü. 

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasında giderek daha vahim hale gelen tablo, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.

BATILI ÜLKELERİN SESSİZLİĞİ GAZZE'DEKİ ATEŞİ BÜYÜTÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğini, hastanelerin, okulların ve ibadet yerlerinin bombalanmasına Batılı ülkelerin sessizliğinin Gazze'deki ateşi büyüttüğünü ifade etti.

GAZZELİLER GÖÇE ZORLANAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki Filistinlilerin yurtlarından göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu, Türkiye'nin hem barışın sağlanması hem de bir an önce Gazze'ye insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için her türlü gayreti ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

BAKAN FİDAN'DAN FİLİSTİN DİPLOMASİSİ

Filistin için yoğun diplomasi yürüten isimlerden biri de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Fidan, başkent Ankara'da İngiliz mevkidaşıyla görüştü. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly'yi Ankara’da ağırladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Ankara'da bir araya geldi. İkili görüşmede, Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin yaşanan son gelişmeler ele alındı.

BAKAN FİDAN MISIR'A GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 21 Ekim 2023 tarihinde Kahire’de düzenlenecek, Gazze’deki gelişmeler, Filistin davasının geleceği ve barış sürecinin ele alınacağı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Mısır’ı ziyaret edecek. Bakan Fidan'ın ziyareti dolayısıyla ikili görüşmelerde de bulunacağı tahmin ediliyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi gazze filistin