Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi

Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan İran son dakika haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesi için garantörlüğe hazır olduğunu ifade ederek, İslam dünyasının da İsrail'e baskıyı artırması gerektiğini söyledi.

Son Dakika Haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü.

Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu yaşanan insani kriz ve çözüm için atılması gereken adımlar ile Türkiye-İran ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in saldırılarını sonlandırmasının bölge ve dünya barışına hizmet edeceğini belirterek İslam İşbirliği Teşkilatının, düzenlenecek olağanüstü zirvede adil bir çözüme ulaşmak için gayret sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin garantör sorumluluğunu alarak meseleyi çözüme kavuşturmaya hazır olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının ortak tutum alarak İsrail üzerinde baskıyı artırması gerektiğini dile getirdi.

LİDERLERİN ZİRVEDEKİ MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvede yaptığı konuşmada, "İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzelinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail yönetimi, insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek, okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, üniversiteleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor. Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini, Mısırlı kardeşlerimizin de desteğiyle El-Ariş Havalimanı'na sevk ettik. İki sivil insani yardım gemisinin bölgeye gönderilmesiyle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor" demişti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Şu an Gazze'de dünyanın en büyük soykırımı gerçekleşiyor. İran olarak siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesinden Batı dünyası ve ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz" dedi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ise "Savaşın bölgeye yayılma tehdidi giderek daha gerçek bir hal alıyor" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV