Cumhurbaşkanı Erdoğan: 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde dünyaya seslendi. Ekonomide gelişmelerle ilgili kritik açıklamalar yapan Erdoğan, bir kez daha tüm dünyaya Gazze halkı için adalet çağrısı yaptı.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde canlı yayında kritik açıklamalar yaptı. 

Gündeminin ana konusu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"SESİMİZİ BUGÜN YÜKSELTMEYECEKSEK, NE ZAMAN YÜKSELTECEĞİZ?"

- Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Sürekli demokrasi ve insan haklarından bahseden batılı ülkeler, İsrail'in katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bu ülkeler ve kuruluşlar bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi, ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Filistin barağına dahi tahammül edemiyorlar. 7 Ekim'den beri şahit olduğumuz ikiyüzlülük örneklerini arttırmak mümkündür. Gelişmeler, Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bir kez daha bize göstermektedir. Bölgeye insani yardım ulaştırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini gönderdik. 15 Kasım tarihinde İstanbul'da devlet başkanları eşleri katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek. Gazzeli kardeşlerimiz için güçlü bir dayanışma sergilenecek.

- Akan kanın durması noktasında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak sergileyeceğimiz duruş çok çok önemli. Filistin davamızın savunulmasında birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok mühim. Hatırlayın Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar. 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta ABD, Batı, hep birlikte sessizler. Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz?

"TİCARET HACMİNİN 100 MİLYAR DOLARA ÇIKARILMASI KONUSUNDA ANLAŞMALIYIZ"

- Teşkilat üyelerinin birbirileriyle ticaretinin sadece 85 milyar dolara tekabül etmesi düşündürücüdür. Bu rakamın bizlere yakışmadığına inanıyorum. Ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması konusunda anlaşmalıyız. Gayretlerimizi artırmalıyız, iş birliği potansiyelimizi güçlendirmeliyiz. Turizm ve seyahat sektöründe de iş birliğimizi güçlendirmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar. Enerji alanında yeni teknolojilerin geliştirilebilmesi ve temiz girişimler için müşterek yatırımlarımızı artırmak faydalı olacaktır. Tüm üyelerimizi "temiz enerji merkezi" şartını imzalamaya davet ediyorum. Eşimin öncülüğünde Sıfır Atık projesini başlattık. 

- Hazar geçişli doğu batı orta koridor girişiminin değeri, mevcut gelişmeler karşısında daha fazla artmıştır. Koridorun işlerliğini eşgüdüm eşiğinde geliştirmeye devam etmeliyiz. Yaşanan meydan okumalar karşısında safları sıklaştırmalıyız. 

- Kıbrıs Türklerinin seslerini duyurmak hepimizin sorumluluğudur. Kıbrıs Türkleriyle her alanda ilişkilerin tesis edilmesi ve geliştirilmesi çağrımı tekrar ediyorum.

Ayrıntılar geliyor... 

Kaynak: Haber Global TV